Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 18/08/17

Gratis: Verdens bedste vovehalse laver faldskærmstricks over Søerne

  • Swoop Challenge har tidligere fundet sted på Søerne i København, men det er første gang, man afholder verdensmesterskab i disciplinen. Foto: Niels Ahlmann Olesen

    Swoop Challenge har tidligere fundet sted på Søerne i København, men det er første gang, man afholder verdensmesterskab i disciplinen.

    Foto: Niels Ahlmann Olesen
Du kan se med ganske gratis, når verdensmesteren i swoop freestyle skal findes i København.

Prustende løbere, trillende barnevogne, hundeluftere og slentrende kærestepar er, hvad man plejer at se mest af ved Søerne midt i byen. Men 25. og 26. august bliver udsigten ved de københavnske vandhuller en helt anden.

For første gang nogensinde skal verdensmesteren i swoop freestyle findes, og det sker i København. Swooping er faldskærmsportens mest tilskuervenlige disciplin, hvor vovehalse hopper ud fra et fly i 1.500 meters højde, udløser deres mini-faldskærme og drøner mod vandet med op mod 150 km i timen. Lige inden de rammer vandet, laver de tricks, og faldskærmen rettes ud. Den, der laver de flotteste og vildeste tricks, vinder konkurrencen.

Se også billederne: Vovehalse sprang ud på dybt vand i København

Når VM i swoop freestyle lander på Peblinge Sø, bliver det med i alt 18 deltagere fra 10 lande, og en af atleterne er endda på hjemmebane. 30-årige Christian Webber kommer fra Brønshøj, arbejder til daglig som byggeleder, og så laver han faldskærmstricks i sin fritid. Han ser frem til konkurrencen og håber på opbakning fra københavnerne:

»Jeg glæder mig helt enormt til at deltage i det første verdensmesterskab nogensinde i swoop freestyle midt i København. Det er en stor ære at repræsentere Danmark til dette spektakulære VM, og jeg håber, at rigtig mange kommer forbi Peblinge Sø i næste weekend for at se faldskærmssporten folde sig ud midt i hovedstaden,« udtaler han i en pressemeddelelse.

Faldskærmsløjerne begynder fredag 25. august kl. 15, hvor der vises highlights fra konkurrencen Swoop Challenge 2016 på storskærm. Herefter får atleterne to træningsrunder, og om aftenen er der opvisningsshow i luften med bl.a. lys og pyroteknik.

Lørdag finder selve verdensmesterskabet sted, og for at finde vinderen afholdes først kvalifikationsrunder og siden den store finale.

Se også billederne: Flyvende boards og vilde tricks i københavnsk kanal

Hele programmet ser således ud:

Fredag 25. august
15.00-16.00 - Highlights fra 2016 på storskærme
16.00-18.00 - Swoop Training - runde 1 og 2
18.00-21.00 - Swoop Sessions, optræden af flere liveartister
21.00-22.00 - Swoop Night Lights (luftopvisning med natspring, oplyste dragter og pyroteknik)

Lørdag 26. august
12.00-13.00 - Livemusik med DJ Nicoline Toft
13.00-15.00 - Swoop Qualifying, runde 1 og 2
15.00-16.00 - Halftime show - livemusik med Waqas samt luftopvisninger
16.00-18.15 - Swoop Finals, runde 1 og 2 samt præmieceremoni
18.15-21.00 - Rope of Dope DJ Sessions samt »meet and greet« med atleterne

Der er gratis adgang, så faldskærmsfans og andre nysgerrige sjæle kan frit overvære konkurrencer, musik og opvisninger begge dage.

Hvad: VM i Swoop Freestylre
Hvor: Peblinge Sø ved Dronning Louises Bro
Hvornår: 25. og 26. august 2017
Hvor meget: Gratis

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register