Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 02/07/14

GoBoat

  • Foto: Nynne Pedersen Foto: Nynne Pedersen
København har fået en lille ny. Nu kan du leje din egen båd, og sejle rundt i havnen mens du nyder en lækker picnic.

GoBoat hører til på Islands Brygge og tilbyder en anderledes helhedsoplevelse i København, der skal gavne både københavnere og turister.

Læs mere: Se billederne: Her er Københavns nye picnic-både

Ideen er simpel, det handler om udlejning af mindre solcelledrevne både, der er grønne og bæredygtige.

"Vores drøm har været at udvikle et bæredygtigt og socialt alternativt til benzindrevne joller, larmende jetski og store kanalrundfartsbåde. Du skal kunne bevæge dig rundt i de mange fascinerende afkroge af havnen uden af have sejlererfaring og uden at blive forstyrret af larm og udstødning fra en spruttende motor. Det var vores udgangspunkt – og nu har vi udviklet en løsning, hvor den eneste lyd, du hører under sejladsen, er bølgeskvulp og vandets klukken," siger Kasper Højer Romme, der er en af de tre mænd bag GoBoat.

GoBoats specialdesignede både er solcelledrevne og miljøvenlige, og der er plads til mellem fire og otte personer i bådene.

Priserne ligger fra 395,- i timen

Sejlerlivet i blodet

Bag projektet GoBoat står iværksætterne Anders Mørck, Carl Kai Rand og Kasper Højer Romme. De har alle saltvand i blodet og nærer en stor lyst til at udbrede og styrke den maritime kultur, også blandt weekendsejlerne i havnen. En kultur, hvor man udviser respekt for hinanden og omgivelserne – hvor man sætter mindst muligt aftryk på naturen og efterlader et godt indtryk hos de mennesker, man møder på vandet:

"Det har altid tiltalt mig, at man som sejler har et åbent og respektfuldt adfærdskodeks, der omfatter alt fra vigepligt til hilsepligt på vandet. Det er værdier, vi sætter højt, og som vi vil værne om med vores projekt", slutter Kasper Højer Romme.

Tag mad med på vandet

Som en ekstra del af konceptet kan man købe lækre picnickurve, som man kan tage med og nyde på vandet. Ønsker man ikke at sejle, kan picnickurvene selvfølgelig også nydes på land.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.