Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Geologisk Museum

Geologisk Museum fortæller om jordens opbygning og geologiske historie. Museet rummer bl.a. en udstilling om Danmarks og Grønlands geologi. Desuden er der en udstilling om meteoritter, vulkaner, forsteninger, mineraler og bjergarter.
Geologisk museum fortæller om jordens opbygning og geologiske historie. Museet rummer bl.a.en udstilling om Danmarks og Grønlands geologi. Desuden udstilling om meteoritter, vulkaner, forsteninger, mineraler og bjergarter.

Museets samling af sten, forsteninger og meteoritter er internationalt ankendt. Samlingen har rødder helt tilbage til 1600-tallet, og meteoritsamlingen med over 500 eksemplarer regnes for en af verdens bedste.

Desuden er der store samlinger af forsteninger af hvirvelløse dyr og planter. Også kaldet Den Stratigrafisk-phytopalæontologiske Samling og Den Invertebratpalæontologiske Samling. Som det måske fremgår er museet meget videnskabeligt funderet, ligesom der også udgår meget forskning fra museet, men det støvede image til trods er stedet et besøg værd.

I den mere populærvidenskabelige afdeling finder man et stykke af månen fra Apollo 17-færden, og så er museet det eneste i Danmark, hvor man kan se forsteninger af dinosaur-knogler.

Brugeromtale
Oprettet af: Chr. Vandborg 25. jan 2018
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.