Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Gentofte Rådhus

Gentofte Rådhus er fra 1936, er tegnet af slotsarkitekt Thorvald Jørgensen og opført i nyklassicistisk stil. Siden da er Rådhuset blevet udvidet to gange, senest i 1976. I dag er Rådhuset arbejdsplads for cirka 500 mennesker.
Rådhusets Kommuneservice er stedet, der giver borgerne de informationer, som de har behov for. Her er pjecer, brochurer og ansøgningsskemaer til alskens kommunale ydelser. Kommuneservice er forbløffende ukommunalt indrettet med bløde-stole-arrangementer i et hyggeligt, åbent kontorlandskab med masser af snak og hjemlig skramlen. Det er også her, du arrangerer samtaler med personale i afdelingerne.

En tre-trins model. Sådan er Rådhuset i Gentofte. For med et stigende antal borgere i Gentofte Kommune har Rådhuset måtte udvides igen og igen, siden det blev bygget i 1936.

Allerede dengang var det pladsmangel, der pålagde kommunen at investere i et splinternyt rådhus. Hidtil havde det første af slagsen i kommunens historie ligget på hjørnet af L.E. Bruunsvej og Rådhusvej. Det var en stor dag i Gentofte, da Rådhuset - tegnet af arkitekt Andreas Thejll - kunne indvies i 1903. Med det var Gentoftes status som moderne villaforstad slået fast, og det gamle bondesamfund og dets sognerådslokale på Jægersborg Skole en saga blot.

Alt for hurtigt gik det imidlertid op for Gentofte, at det agtede Rådhus var for småt. Fem ansatte var ikke nok til kommunens 18.000 borgere. Derfor blev nogle af de tætsiddende kommunalt ansatte flyttet ud i de omkringliggende villaer, mens resten blev siddende på det lille rådhus helt frem til 1936, da det nuværende Rådhus blev bygget.

Det er tegnet af slotsarkitekt Thorvald Jørgensen og opført i nyklassicistisk stil. Selv om det var smukt, blev også det hurtigt for småt. Og allerede i krigsårene kastede man sig ud i en tilbygning - nordfløjen. I 1976 kom sydfløjen til, som er tegnet af arkitektfirmaet Hoff & Windinge.

I dag er der ansat næsten 5000 mennesker i kommunalt regi under Gentofte Kommune. Ca. 10 procent af dem sidder på rådhuset.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.