Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/11/07

Frederiksberg Have

  • Frederiksberg Have m gæs Foto: Brian Bergmann

    Frederiksberg Have m gæs

    Foto: Brian Bergmann
Frederiksberg Have er anlagt som en have i den romantiske stil. Her er udsigt til Frederiksberg Slot, Det Kinesiske Lysthus fra 1799, Apistemplet fra 1802, Kildegrotten, Ønskehøjen og Schweizerhuset fra 1801. Bygninger, som skal give stof til fantasien.

Her er alt muligt undtagen at skyde hurtigt genvej. Frederiksberg Have er anlagt som en have i den romantiske stil, hvor den spadserende eller joggende gæst helst skal skifte stemning ved hvert eneste sving og slyngning ad stierne, der forførerisk lokker den besøgende til at vælge endnu en omvej med muligheder for nye fortryllende udsigter.

Kommer du fra Frederiksberg Alle om foråret er plænen med krokus og påskeliljer er overvældende syn. Til venstre ligger den nydelige restaurant Josty's, så kommer du til søen med Svendsens bådfart og den imponerende udsigt op ad bakken med Frederiksberg Slot på toppen. Det var fra denne sø, at den populære Frederik VI lod sig ro rundt i kanalerne, imens ærbødige undersåtter hilste på.

Andre overraskelser i haven er Det Kinesiske Lysthus fra 1799, Apistemplet fra 1802, Kildegrotten, Ønskehøjen og Schweizerhuset fra 1801. Det er bygninger som skal give stof til fantasien og vende tankerne mod fjerne eksotiske steder. Mod Smallegade ligger andebakkeøen med hejrekolonien, og der er også en elmeskulptur og en rosenhave. Men nu skal der ikke afsløres mere, find selv frem til stederne, Frederiksberg have er en opdagelsesrejse værd året rundt.

Frederiksberg Slotshave ejes af staten og vedligeholdes af Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.