Føj til favoritter Del Send
Byliv | 23/05/18

Fra festival til skybar: Det skal du lave i weekenden i København

 • Søndermarken. Foto: PR

  Søndermarken.

  Foto: PR
 • Vintageekspert Pia Storm. Foto: Malene Anthony Nielsen

  Vintageekspert Pia Storm.

  Foto: Malene Anthony Nielsen
 • Foto: Nils Meilvang Foto: Nils Meilvang
 • Foto: Gita Femhøj Foto: Gita Femhøj
AOK er klar med fem tips til din weekend i byen.

Kunst-, litteratur- og musikfestival på Frederiksberg

Lørdag og søndag sættes der fokus på natur og videnskab samt musik, kunst og litteratur på årets Bloom Festival, der finder sted i Søndermarken. Her kan man fordybe sig i talks, walks og oplevelser under trækronerne. Flere internationale anerkendte forskere er på programmet, bl.a. kan man opleve Donald Johanson (der fandt Lucy-fossilet i 1974), Lisa Randall (som har en ny teori om mørkt stof og dinosaurernes uddøen), franske Jean-Pierre Luminet (som er ekspert i sorte huller og fan af Tycho Brahe) og Tim Specktor (der står bag banebrydende ny forskning om vores mad og slankekure). Derudover kommer der også en række musikere og kunstnere forbi Søndermarken.

Du kan også deltage i fællesspisningen og tage på walks for at høre mere om fugle, ulve eller planter.

Hvad: Bloom festival
Hvor: Søndermarken, Frederiksberg
Hvornår: Lørdag og søndag

Foto: Nils Meilvang

Mor og Far sidder i Grøften vises i Glassalen i Tivoli

I denne uge fik det sketchbaserede show »Mor og far sidder i Grøften« premiere i Glassalen i Tivoli. En forestilling, der både byder på latter, musik og gys i ét sammensurium. Stykket er historien om, hvad der i virkeligheden sker, når Tivolis porte lukker, og mørket falder på. Kan det for eksempel passe, at alle altid er så glade i den gamle have - det er da lidt mistænkeligt, mener holdet bag forestillingen, der består af Peter Frödin, Kirsten Lehfeldt, Mia Lyhne og Anders W. Bertelsen. De fire skuespillere har i fællesskab skrevet manuskriptet, som er instrueret af Niclas Bendixen.

Hvad: Mor og Far sidder i Grøften
Hvor: Tivoli Glassalen
Hvornår: Fra 23. maj - 22. juli

Foto: Gita Femhøj

Drinks med udsigt over København

Skybars popper op i alverdens byer - nu også i København, hvor Trio er åbnet på toppen af det relativt nye stykke arkitektur Axel Tower. Hop ind i elevatoren og stig af på 9. etage, hvor fredagsdrinken kan indtages med udsigt over byen. Her er højt til loftet - og til himlen - fra de magelige stole. En del af baren er åbnet op til restauranten, som ligger på etagen over - 10. etage. Omgivelserne er enkle og stilfulde med loungeborde i vokset sort stål og velourstole i grønne nuancer. Drinkmenuen byder på blandt andet klassiske cocktails som Nordic Storm og Trio Espresso Martini.

Hvor: Trio, Axel Towers, Jernbanegade 11, København V

Asger Techau giver koncert til Amager Majfest

Som en del af Amager Majfest på Musiktorvet lægger tidligere Kashmir-trommeslager Asger Techau lørdag vejen forbi for at optræde med sit debutalbum »Phonetics« og sin seneste EP »Time«, der udkom 4. maj i år. Den nye EP er, ligesom forgængeren »Waves«, blevet til i et tæt samarbejde med producer Caspar Hesselager.
Som en del af Amager Majfest kan man også opleve streetsport, gadeteater og andre koncerter. Og søndag står programmet på familiedag med teater, familiekoncerter og drop-in værksteder for både børn og forældre.
Begge dage er der streetfood, kaffe og kage.

Hvad: Asger Techau-koncert
Hvor: Beta, Øresundsvej 6, København S
Hvornår: Lørdag

Vintageekspert Pia Storm. Foto: Malene Anthony Nielsen

Bæredygtigt marked på Designmuseum Danmark

For andet år i træk kan man opleve det todages bæredygtige marked Design X Change, som afholdes i Grønnegården ved Designmuseum Danmark. Her kan man gå på opdagelse i boder med bæredygtigt design og kunsthåndværk og deltage i gør det selv-workshops, hvor der er basis for at prøve kræfter med at bygge altankasser, tekstilfarvning og at redesigne tøj. Mød desuden vintageeksperten Pia Storm, der fortæller om genbrugsmode og vintagetøj, eller oplev forfatter og radiovært Anders Morgenthaler til en talk om klimadebatten. Markedet er for hele familien og byder også på skraldestafet, børneteater og besøg af holdet bag DRs Ramasjang.

Hvad: Design X Change
Hvor: Designmuseum Danmark, Grønnegården. Bredgade 68, København K
Hvornår: Lørdag og søndag