Føj til favoritter Del Send
Byliv | 17/05/18

Fra designmarked til streetfood: Det skal du lave i weekenden i København

  • Nu åbner det nye madmarked på Refshaleøen. Foto: PR

    Nu åbner det nye madmarked på Refshaleøen.

    Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto:
AOK er klar med fem tips til din weekend i byen.

Besøg ny stadeholder i Torvehallerne

Torsdag åbnede endnu en stadeholder i Torvehallerne: Omegn & Venner. Selv kalder de sig for »Landhandel & ølbar« med »Lokalt madhåndværk«. Det giver god mening, for her kan man købe råvarer, der ikke er transporteret fra den anden side af jorden, men derimod bragt ind fra producenter tæt på København, som bl.a. Mejeriet La Treccia, der ligger i Rødovre, The Bread Station i Charlottenlund og Klosterhedens Vildt. Desuden kan man få et bredt sortiment af humle - blandt andre Bøgedal Bryghus, Herslev Bryghus og Møn Bryghus er blandt leverandørerne. Udover øl, kan man få cider og ikke-alkoholiske drikkevarer. Opstår sulten før øl og cidertid, serverer Omegn & Venner også morgenmad på hverdage fra kl. 10.

Hvad: Omegn & Venner
Hvor: Torvehallerne, København K

Foto: PR

Nyt madmarked åbner på Refshaleøen

Madglade københavnere har god grund til at klappe i hænderne, når et nyt streetfood-mekka åbner på Refshaleøen fredag 18. maj. Navnet er Reffen, og det er folk fra Papirøens populære marked, Copenhagen Street Food, der står bag. Med mere end 50 boder med mad, drikkevarer og kreative indslag, er der rig mulighed for at finde en god fredagsdrink med tilhørende snacks og underholdning, og så kan man slå sig ned i en solstol under åben himmel.

Boderne åbner kl. 15. Der kan købes mad frem til kl. 21 og drikkevarer frem til kl. 22.

Læs mere om Reffen her.

Hvad: Reffen
Hvor: Refshalevej 167A, København K
Hvornår: Åbner 18. maj

Kira Skov på Store Vega

18. maj er Kira Skov på Store Vega med koncerten »Pardans med sorgen«. Her vil hun bl.a. synge sange fra sit seneste album, »The Echo Of You«, som hun skrev i tiden efter sin mands, bassist og komponist Nicolai Munch-Hansens, død. Sangene er skrevet til ham og er Kira Skovs måde at bearbejde sorg på, fortæller hun.

Koncerten bliver fremført på få instrumenter - elektriske og akustiske guitarer, violin, cello, kontrabas og percussion - og er en siddekoncert.

Hvad: Kira Skov
Hvor: Store Vega, Enghavevej 40, København V

Foto: PR

Talks, kunst og koncerter i Helsingør

Fra lørdag til søndag kan du for ottende gang opleve Helsingørs internationale festival for samtidskunst, Click Festival.

Her kan du bl.a. opleve talks, performances, koncerter, installationer, udstillinger og aktiviteter for hele familien. Denne gang sætter festivalen fokus på forholdet mellem mennesker og vores omgivelser. Den tager blandt blandt andet udgangspunkt i vores relationer til hinanden, til naturen og det biologiske liv - samt teknologien i vores hverdag.

Læs mere her

Hvad: Click Festival
Hvor: Kulturværftet og Værftshallerne i Helsingør
Hvornår: 19. og 20. maj

Designmarked i Lokomotivværkstedet

Design- og madmarkedet FindersKeepers rykker denne weekend igen ind i Lokomotivværkstedet  - denne gang i samarbejde med Mad About Copenhagen, en online platform med fokus på den københavnske madscene.

Som noget på FindersKeepers kan man deltage i en kagelangbordsmiddag, hvor man bl.a. kan smage søde sager fra Strangas og Leckerbaer.

Udover lækker mad vil der som altid være masser af nye designtalenter, som eksempelvis sælger interiør, keramik, smykker, møbler. Der vil også være et område med sager til de mindste med legetøj, interiør og børnetøj. Sidst, men ikke mindst, kan man også gå på opdagelse i FindersKeepers Bloom - et område, hvor man finder alverdens planter, både til haven, altankassen og hjemmet.

Hvad: FindersKeepers
Hvor: Lokomotivværkstedet, Otto Busses Vej 5A, København
Hvornår: 19. og 20. maj kl. 11-17