Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 21/11/12

Forskud på Jul i Tivoli

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Oplevelser 21. nov 2012

I fredags slog Julemanden i Tivoli porten op for alle dem der kan lide at tage forskud på julehyggen. I år kan gæsterne opleve russisk jul og som noget nyt nordisk Jul side om side i Haven. Det nye 1200 m2 store nordiske område breder sig ud ved Hovedindgangen, mens plæneområdet ligesom sidste år er forvandlet til et russisk juleeventyr med russisk by og Vasilij-katedralen. Portene åbnes kl. 11:00

Det nye nordiske tema, der byder på norsk, svensk og traditionel dansk julehygge, møder gæsterne allerede ved Hovedindgangen. Herfra bliver du ledt ind i et område med nordisk udsmykkede træhuse, klassisk juleunivers med juletræ på juletorvet. Klokker på grantræerne, julelys og tusindvis af glas og perlemorskugler samt sne er også med til at skabe den rette julestemning.

Julemandsstuen
Udover den russiske udgave af julemanden Fader Frost, vender den røde julemand tilbage og bor i sin julestue på Pantomimeteatret. Her vil han når tiden tillader det syngende samle børnene til nissedans og fortælle små historier. De mange nisser i nordiske varianter og 50 juleboder bliver også en del af oplevelsen i selskab med de 27 kørende forlystelser – nye såvel som gamle.

Flere forlystelser
Under Jul i Tivoli kan gæsterne prøve flere nye forlystelser, som ellers ikke står i Haven i sommersæsonen. I år har det russiske område fået selskab af en ny karrusel i russisk byggestil kendt fra Zarens tid og den tager allerede kegler hos de mindste. Derudover kan man forlystelse sig med Den kinesiske Lygte, Den russiske Trojka, Den sibiriske Jernbane, Juleekspressen og Musikkarrusellen.

Gæsterne kan stige om bord på Den sibiriske jernbane, der bringer dig igennem den fortryllende russiske by, få vind i håret på vej ned fra toppen af Den kinesiske Lygte, eller komme i julestemning med en hyggelig tur i Juleekspressen.

Julehandel
Jul i Tivoli ville ikke være det samme uden boderne, der oser af liv og julestemning. I år kan du gå på opdagelse i 50 juleboder i Haven. De snor sig langs stierne og bugner med alt fra nykogte kæmpeklejner, honningkager til nybagte pandekager. De byder også på nordisk kunsthåndværk, gør-det-selv julepynt og meget mere.

Jul i Tivoli er åbent fra 16. november til 30. december med undtagelse af Juleaften og 1. juledag. Mellem Jul og Nytår afholdes der Fyrværkerifestival, og for første gang i 13 år åbner en række restauranter i Tivoli Nytårsaften.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register