Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 17/03/08

Film-X

 • FILM - X er Det Danske Filminstituts computerbaserede interaktive filmstudie for børn, unge og deres nysgerrige voksne. I studie 3 arbejder man med baggrundprojektion. Sønnerne Mark og Jonas styrer bilen., mens mor Brit Ovesen sidder på bagsædet. I biljagten skal man forsøge at slippe væk fra en forfølger. Hovedrekvisitten er en rigtig Morris Mascot. Foto: Jan JørgensenFILM - X er Det Danske Filminstituts computerbaserede interaktive filmstudie for børn, unge og deres nysgerrige voksne. I studie 3 arbejder man med baggrundprojektion. Sønnerne Mark og Jonas styrer bilen., mens mor Brit Ovesen sidder på bagsædet. I biljagten skal man forsøge at slippe væk fra en forfølger. Hovedrekvisitten er en rigtig Morris Mascot. Foto: Jan Jørgensen
På to timer kan børn få en fuldstændig oplevelse af filmens skabelsesproces, virkemidler, illusioner og historie.
Et filmoplevelsesrum for børn i Cinemateket. Her er der mulighed for at gå på opdagelse i filmens fascinerende univers og eksperimentere med de forskellige lag i en filmproduktion. På to timer kan børn få en fuldstændig oplevelse af filmens skabelsesproces, virkemidler, illusioner og historie.

Studierne
Film-X er et komplet filmproduktionsmiljø på 200 kvadratmeter med fire optagelsesstudier. I de forskellige studier kan man optage i en række både fysiske og virtuelle universer. Der er også mulighed for at lave tegnefilm:

 • Studie 1
  blander realkulisser med digitale baggrunde, så børnene kan lave historier med slotte, hekse og dinosaurers invasion af byen, mens de selv klatrer i sikkerhed på balkonen.

   

 • Studie 2
  er en ren digital kulisse, hvor børnene kan lave historier inspirerede af blandt andet filmen 'Hjælp, jeg er en fisk'.

   

 • Studie 3
  hvor børnene kan arbejde med dialog, mens de kører op ad Strandvejen i en Morris Mascot, kommer på en flyvetur eller flygter fra skurken i en smart bil.

   

 • Studie 4
  der giver børnene mulighed for at lave en flipbog eller arbejde med stop motion.
H.C. Andersen
I anledning af H.C. Andersen-året 2005 er der blevet lavet tre forskellige eventyr-baggrundsfilm, der skal supplere de almindelige aktiviteter i Studie 1, 2 og 3. Det er instruktørerne Mikkel Serup og Anders Morgenthaler, der har lavet baggrundsfilmene om Den Standhaftige tinsoldat, Fyrtøjet og Den grimme ælling.

Ud over optagelsesstudierne er der et lydstudie, to animationsstudier, syv klippestationer og et laboratorium.

Forskellige niveauer
Opgaverne er på tre niveauer, så børn på forskellige alderstrin kan få en udfordrende oplevelse. Når man har optaget og klippet sin film, kan man lægge egne lydoptagelser på eller vælge lyd og musik fra lydarkiv og en musikalsk værktøjskasse. Dagens produktion får man med hjem på en cd-rom.

Filmhold
I hverdagene er Film-X åbent for skoleklasser, og i weekenden er der åbent for alle. Filmarbejde er holdarbejde, så det er en god idé at komme i en gruppe på 3-6 personer. Under optagelserne er brug for både kamaramand, instruktør og skuespillere. Kommer man som enkeltperson, kan man blive placeret sammen med nogle af de andre besøgende eller arbejde individuelt med nogle af aktiviteterne.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.