Føj til favoritter Del Send
Byliv | 19/09/17

Festival byder på synkronsvømning, byg-selv-møbler og Danmarks største bodega

  • Foto: Better Block Foto: Better Block
  • Foto: Kristine Kiilerich Foto: Kristine Kiilerich
  12  
International festival med fokus på eksperimenterende byudvikling kommer til Sydhavnen med fede arrangementer.

Hvad sker der med de gamle bydele, der blomstrer op med nyt byggeri? Og hvad med fremtidens byudvikling?

Det kan man blive klogere på til City Link Festival. City Link Festival er arrangeret af GivRum og er en international kultur- og byudviklingsfestival, der udfordrer den måde vi bygger, lever og tænker byer i dag. Festivalen består af en konference, men også 50 forskellige events, fester og gratis arrangementer, hvor alle er velkomne. Det hele foregår i Sydhavnen.

Læs også: Guide: 10 efterårsting du ikke må gå glip af i København

Konferencen skydes i gang torsdag 21. september med talere fra ind og udland. Her skal man ikke nødvendigvis være ekspert for at deltage. Alle er velkomne på konferencen. Man kan tilmelde sig her.

Her har AOK udvalgt nogle af de gratis og sjove arrangementer, hvor alle kan være med. Se hele programmet for City Link Festival her.


Hop i havnen til fælles synkronsvømning

Som en fejring af det rene badevand i Københavns havn kan man komme med til det spøjse arrangement »The Underwater Ballroom«. Her kan alle modige vandhunde deltage i en kæmpe omgang synkronsvømning i havnen.

På land vil orkesteret Halvcirkel sørge for strygermusikken, så den rette stemning bliver sat. Koreografen Stisa Søgaard vil stå klar og instruerer alle, som har lyst til at springe i vandet og deltage i den synkrone danseserie. Arrangørerne siger, at ingen erfaring er nødvendig, og at man kun er i vandet i kort tid, hvis man skulle frygte kulden.

Læs mere om arrangementet her.

Hvad: The Underwater Ballroom
Hvor: Richard Boones Vej, Teglværkshavnen
Hvornår: 24. september kl. 14:15-17


Byg et helt nyt byrum

Hvad siger du til at bygge en stol eller et busskur, som er printet ud til formålet? Det kan du komme til, hvis du deltager i arrangementet »Byg en Wikiblock«. Den amerikanske organisation Better Block forsøger at skabe nye naboskabsområder ved kulturhuset Karens Minde og i Sydhavnen.

Her kan man selv være med til at bygge nye møbler til lokalområdet. Møblerne er såkaldte Wikiblocks, der designes i et computerprogram. Herefter printes de forskellige elementer i krydsfiner, og så kan man selv samle møblerne uden brug af lim, søm og alt muligt andet. Fredag og lørdag kan man gå på opdagelse blandt alle de nybyggede møbler og elementer, når der er udstilling i området.

Læs mere om arrangementet her.

Hvad: Build a Wickiblock
Hvor: Karens Minde, Wagnersvej 19, 2450 København SV
Hvornår: 21. september kl. 14-18


Danmarks største bodega

Tænk klassisk bodega og brunt værtshus i kæmpeformat. Det er, hvad man kan opleve, når foreningen SydhavnsGade forvendles til Danmarks største bodega. Her kan man lytte til bodegamusik og få sig et spil på en klassisk flippermaskine. Man kan også sigte efter bulls eye i en omgang dart, mens man skyller efter med kolde øl.

Læs mere om arrangementet her.

Hvad: Danmarks største bodega
Hvor: SydhavnsGade, Sydhavnsgade 28, 2450 København SV
Hvornår: 22. september kl. 12-00


Skab det du savner i byen

Har du en drøm om at bygge en helt særlig gynge, eller et arrangement, der er helt perfekt til at møde nye mennesker på? Så er dette arrangement noget for dig. Her kan du sammen med venner eller familie bygge det du synes mangler i byen. Man kan både på forhånd sende sin idé ind, eller man kan dukke op med sin idé. På dagen stemmes om og udvælges de 20 bedste forslag, og hver guppe får 1000 kr til at bygge for. Herefter har man en række timer til at skabe sit mesterværk, inden der sidst på dagen er udstilling med de nyskabte krationer.

Læs mere om arrangementet her.

Hvad: Make it Happen Day
Hvor: SydhavnsGade 28
Hvornår: 23. september kl. 9.30-18


Det hele slutter med et brag

Festivalen fejres med en stor fest lørdag aften, hvor alle kan deltage i løjerne. Her kan man opleve en række DJs, når SydhavnsGade forvandles til en stor fest. Der er gratis entré, hvis man kommer inden klokken 22. Det koster 50 kr., hvis man kommer senere.

Læs mere om arrangementet her.

Hvad: City Link Festival Party
Hvor: SydhavnsGade, Sydhavnsgade 28, 2450 København SV
Hvornår: 23. september kl. 20-08