Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 16/05/12

Fem fantastiske for rockabilly- folket

  • Foto: Erik Refner, Scanpix Foto: Erik Refner, Scanpix

Moreteasir

Holbergsgade 19
1057 København K

Frisøren

Foto: Jeppe Bøje Nielsen
En vaskeægte rockabilly smører håret ind i voks, trækker stålkammen op af baglommen og reder lokkerne tilbage på ægte James Dean manér.

Men ingen rockabillyfrisure uden den helt rigtige klipning. Og den får du, hvis du bestiller tid hos Moreteasir i hjertet af København, hvor indehaver Hasse Kliem og hans dygtige frisører sørger for old school rock’n’roll på anlægget og klipper dig som en moderne Marlon Brando eller en klassisk Bettie Page.

Salonen er en hektisk blanding af rosa nylonplys, en gammel flippermaskine og stribet vægmaling, der er inspireret af amerikanske Gas Stations. Sammenlagt giver det en superautentisk, om end outreret, retrostemning. Udover at være en af Danmarks mest anerkendte frisører er Hasse Kliem også den stolte indehaver af op til flere originale rockabilly-skjorter – hvoraf én er købt på en tankstation i Mexico.

Hans passion for rockabilly har stået på siden ungdommen, hvilket blandt andet kommer til udtryk i den Cadillac-tatovering, han har på underarmen.

Hvad: Perfekt rockabillyhår
Hvor: Moreteasir, Palægade 5, København K
Hvornår: Man. kl. 10-16, tirs.-ons. kl. 10-18, tors.-fre. kl. 10-20 og lør. kl. 9-14

Den Blå Hal

Ved Amagerbanen 9
2300 København S

Den Blå Hal

Foto: Teitur Jonasson
Mangler du billedrammer, mågestel eller en gammel radio, er det altid en god idé at sætte kursen mod Amager.

Field's

Arne Jacobsens Allé 12
2300 København S

Milkshaken

Drømmer du om at træde direkte ind i Grease og spille hovedrollen for en dag – og om at slubre i de sødeste, cremede milkshakes, mens du hænger ud i Cadillac-lyserøde og babylyseblå læderstole? Så skal du ikke længere væk end til Field’s.

Her finder du Café Shake It, der er indrettet som en klassisk amerikansk diner. Og som navnet antyder, får du serveret friske, pastelfarvede milkshakes tilberedt efter eget ønske.

Grease-stemningen følges til dørs af en lækker jukeboks med hits fra 1950erne, af de gennemført amerikanske dineromgivelser og af den letpåklædte Marilyn Monroe pinuppige, der strutter ved baren.

Og nu vi er ved baren, så kan du, hvis du er til det helt søde, bestille en lækker bananmilkshake. Men du kan også få noget så eksotisk som en udgave med syrlig passionsfrugt.

Caféen ligger på Plan 2 blandt de øvrige spisesteder. Bare gå efter det store neonskilt i bøjet lysstofrør, der hænger over caféen.

Hvad: Søde, cremede milkshakes
Hvor: Café Shake It, Field’s, Butik 424, Arne Jacobsens Allé 12, København S
Hvornår: Man.-fre. kl. 10-20, lør. kl. 10-18 samt første og sidste søndag i måneden kl. 10-17

Klassisk britisk barbering

Foto: Mads Nissen
Det er udsøgt luksus at lægge en del af den personlige pleje som barberingen i kyndige, professionelle hænder og overgive sig til oplevelsen af professionalisme og velvære.

Prock

Øster Allé 50
2100 København Ø

Musikken

Simon Jul og Rasmus Jakobi Nøttrup står bag det nye spillested, Prock Foto: Liselotte Sabroe
Flere og flere københavnere er faldet for musikken fra rockens allerspædeste barndom. Nu har du mulighed for at opleve, hvad det vil sige at nære rendyrket kærlighed til rockabillykulturen – og i særdeleshed til musikken.

Slå et smut forbi PROCK i Parken 25. februar, hvor rockabillyorkestret Rockhoppers lukker dig ind i et univers med anderumper, brylcreme og jitterbug – ledsaget af swingende kontrabas, boogie woogie klaver og guitar twang for alle pengene.

Med inspiration fra den legendariske rockabilly Jerry Lee Lewis og boogie woogie-kongen Pete Johnson spiller Rockhoppers dig helt tilbage til 1950erne. Og det er netop det årti, hvor rockabilly brød frem i USA, med stærke referencer til countrymusikkens bonderøvsstil.

Denne aften leverer det spjættende orkester rock’n’roll fra scenen i selskab med musiker og komiker Simon Jul, der har været med til at åbne PROCK i Parkens Sportscafés gamle lokaler.

Hvad: Old school rockabillymusik med Rockhoppers
Hvor: PROCK, PARKEN, Øster Allé 50, København Ø
Hvornår: 25. februar kl. 20
Hvor meget: 50 kroner

Rockahula

Istedgade 91
1650 København V

Tøjet

Hendes talje er markeret af et stramt, prikket bælte, det højtaljede skørt strutter og læberne er malet femme fatale-røde. Han har smøget sine klassiske Levi’s 501 op,, mens en hawaiiskjorte stikker frem under læderjakken.

Rockabillykulturen handler ikke kun om musik. Det handler i den grad også om stil. Det handler om cocktailpinde med pink flamingoer og om ravnsort pandehår á la det, som pinupdronningen Bettie Page rockede.

Rockahula på Istedgade er en af de få butikker i København, der har tøj til dem, der dyrker 1950er stilen. Her finder du tøj til både Guys og Gals, kirsebærpyntede bandanaer, Kiss me Kate-stockings, cat eye solbriller og karakteristiske høje Creepers sko, som er en vigtig del af rockabillylooket.

Du kan også købe en hulapige i bastskørt, der kan stå og vugge på veteranbilsentusiastens instrumentbræt, mens Elvis’ bløde blues og countrynummer »That’s All Right« strømmer fra anlægget.

Hvad: Tøj til rockabillyfolket
Hvor: Rockahula, Istedgade 91, København K
Hvornår: Man.-fre. kl. 13-18, lør. kl. 11-15

 

Skriv en kommentar