Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 26/01/12

Februar bliver mere cool end kold

Tidspunkt

Blikfang

Skyttehusene 32
2620 Albertslund

Kontakt

26273753
 

 

  • Der er alt fra musik til kunst og mad, når festivalen Wondercool ruller sig ud i februar. Foto: PR Foto: Ikke oplyst

    Der er alt fra musik til kunst og mad, når festivalen Wondercool ruller sig ud i februar. Foto: PR

Selv om byen er vinterlig og trist byder festivalen Wondercool Copenhagen på en livsglad vifte af jazz, skaldyr og arkitektur.

...
Festivalen Wondercool Copenhagen forvandler februar i København til kulturmåned med alt fra skalddyrsfest og videokunst til kinesisk nytår og musikoplevelser.

Gastronomi, videokunst, guidede arkitekturture samt rock og jazz i nye og velkendte konstellationer er bare noget af det, der er på programmet, når kulturfestivalen Wondercool Copenhagen for andet år i træk finder sted i København.

Læs også: De fem til Wondercool

Det er Copenhagen Jazz Festival, Copenhagen Art Festival, Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center, Copenhagen Cooking, rockfestivalen FROST og Copenhagen Fashion Festival, der sammen med Wonderful Copenhagen er gået sammen om at skabe den tilbagevendende kulturfestival, der skal få københavnerne ud af lejlighederne og turisterne til byen.

Og de forskellige festivaler vil i forening gøre deres til, at februar bliver mere cool end kold. Copenhagen Jazz Festival byder på kantet og cool vinterjazz fra lokale og internationale navne, og rock-festivalen FROST har allerede varslet to topnavne, amerikanske Wilco og Clap Your Hands Say Yeah, og flere kommer til. Sidste år var der bl.a. koncert på en stripklub og i en række kirker, og også i år kan man forvente alternative venues på FROST programmet. Én af de københavnske sommer-succeser, madfestivalen Copenhagen Cooking, inviterer i sin vinterudgave bl.a. på skalddyrsweekend, kinesisk nytår på restaurant Lê Lê og nordiske mesterskaber i sildeopskrifter, hvor både private og professionelle dyster på Nyhavns Færgekro.

I det mere kunstneriske hjørne tager Copenhagen Art Festival, som optakt til festivalen i august 2012, hul på en række videovisninger og performances med udgangspunkt i sociale fællesskaber.

Videokunsten kan ses på de fem kunsthaller, hvor de respektive direktører vil vise rundt. Og Dansk Arkitektur Center byder bl.a. på guidede søndagsture i Frederiksstaden og i Ørestad, hvor bygninger som bl.a. VM-Bjerget og hotel Bella Sky er med til at skabe opmærksomhed om danske arkitekter internationalt.

Også de modeinteresserede kan se frem til festivitas, når modeugens åbne del, Copenhagen Fashion Festival, har modeshows på gadeplan og shopping med rabat på plakaten. Der vil ligeledes være rig mulighed for at få pirret den æstetiske sans, når Dansk Design Center laver en særudstilling om modens historie de seneste ti år.

Hvad: Wondercool Copenhagen
Hvor: Over hele København
Hvornår: Hele februar måned
Hvordan: Festivalens program kan læses på wondercoolcopenhagen.com

Læs også: København får cool vinter-festival

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register