Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 05/10/09

Eremitageslottet slår dørene op

  • Foto: Bax Lindhardt Foto: Bax Lindhardt
Alle, der har gået en tur i Dyrehaven, kender Eremitageslottet og har måske undret sig over, at det ikke var muligt at kigge inden for i denne markante og smukke bygning. I efterårsferien 2009 får alle nysgerrige nu helt ekstraordinært muligheden for at bese slottets interiør samt få en rundvisning af kunsthistorikere, der vil tage dig med ind i slottets fantastiske historie.

Det er HKH Dronning Margrethe, der i anledning af Dansk Flygtningehjælps landsindsamling, har givet tilladelse til at åbne Eremitageslottet for offentligheden. Slottet er ejet af staten og stilles til rådighed for Kongehuset, som især bruger slottet til jagtselskaber i forbindelse med kongelige jagter i Dyrehaven. Det er derfor sjældent at offentligheden får lov til at komme inden for slottets mure.

Eremitageslottet blev opført som jagt-slot i Christian VI i årene 1734-36 og betragtes som et af senbarokkens ypperste værker på dansk jord. Slottet er indrettet af hofbygmester Lauritz de Thurah. der har været inspireret af flere forskellige stilarter, der spænder fra senbarokken til rokoko.

Det bliver de to søndage 11. og 18. oktober 2009 kl. 10-16, at slottet åbnes og entréindtægten på 50 kr. vil ubeskåret gå til Dansk Flygtningehjælps arbejde, der i år sætter fokus på verdens flygtningekvinder.

»Vi er fantastisk glade for at Eremitagen åbner op for offentligheden hele to gange i år. Det er en skøn begivenhed, som kombinerer den gode oplevelse, samtidig med at overskuddet støtterverdens flygtningkvinder,« siger Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm.

Se AOKs samlede efterårssektion

Læs AOKs store guide til efterårsferien 2009

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register