Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/11/07

Enghaven (Enghave Parken)

  • enghaveparken Foto: Benita Marcussenenghaveparken Foto: Benita Marcussen
Enghaven ligger gemt lige ved Enghavevej, bag Enghave Plads.

Det er ikke alle der kender til den lille fine park i hjertet af Vesterbro. Men der er god grund til at aflægge åndehullet et visit. Her kan du nyde synet af trompettræet, den ægte kastanje, iagtage skulpturer og søge skygge under hjertetræet. Når vejret er til det, kan du uden besvær medbringe et tæppe og nyde den medbragte mad, eller grille ved et af de opstillede borde netop til formålet.

Der er seks rum, vandhave, staudehave, rosenhave, boldbaner, legeareal og en mødeplads med tribune. Der er mulighed for at spille fodbold, basket, og skaterhockey. Ved indgangen ligger Kai Nielsens skulptur, som forestiller Venus med Æblet.

Det er en park som overrasker den besøgende. Høje træer, symmetri og harmoni, i en park bygget på det mørke, fattige Vesterbro i 1929 af Københavns Kommune. Enghaveparken er et smukt eksempel på nyklassicistisk havekunst. Desværre er mange af træerne blevet fældet på grund af elmesygen.

I 1999 gik kommunen i gang med at planlægge en renovering af parken. Parken har ellers ikke ændret sig siden den blev anlagt i 1929. Der er seks rum, vandhave, staudehave, rosenhave, boldbaner, legeareal og en mødeplads med tribune.

Parken måler 200 meter på hver led, og er nærmest en stor kvadrat. Ved hovedindgangen kommer man forbi Kai Nielsens skulptur ved søen, som forestiller Venus med Æblet.

Parkens oprindelse
I 1800'tallet anlagde Det Københavnske Haveselskab 478 kolonihaver i 'Dronningens Enghave' - lige præcis dér hvor Enghaven ligger i dag. Kolonihaverne flyttede, og den lille folkepark 'Enghaven' blev anlagt i 1928-29. Kilde: Københavns Kommune - Teknik- og Miljøforvaltningen - Vej & Park

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.