Føj til favoritter Del Send
Byliv | 18/06/18

Elmegade er lukket for trafik: Nu skal nørreboerne have bedre cykelstier og nye træer

  • Foto: Thomas Lekfeldt Foto: Thomas Lekfeldt
De næste fire-fem måneder er den populære gade på Nørrebro lukket for cykler og biler.

Fra i dag og nogle måneder frem må cyklister og biler finde alternative ruter gennem Nørrebro, der ikke inkluderer Elmegade. Københavns Kommune er påbegyndt en større renovering og en såkaldt »helhedsgenopretning« af Elmegade. Elmegade lukkes derfor for trafik i begge ender. Samtidig lukkes Birkegade og Egegade mod Elmegade.

Noget af det, der skal ske, er, at cykelbanen ændres til cykelsti og bliver adskilt fra kørebanen med en kantsten, og enkelte steder bliver fortovet udvidet en smule. Genopretningen af Elmegade handler i følge kommunen om, at man vil ændre den nuværende forsøgsordning af vejindretningen til permanent form.

Nye træer til Nørrebro

I perioden bliver indkørslen ad Birkegade fra Guldbergsgade begrænset til ærindekørsel.

Anlægsarbejdet betyder også, at nogle parkeringspladser nedlægges midlertidigt i Birkegade og Egegade ned mod Elmegade for at give plads til varelevering.

Der er dog godt nyt til københavnere på gåben, som i hele perioden kan bruge Elmegade, som de plejer. Og så kan nørreboerne glæde sig til nye beboere i kvarteret: to træer, som kommer til at stå på hjørnet af henholdsvis Egegade og
Birkegade.