Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/11/07

Dyrehaven

  • Dyrehaven med hjortevandring Foto: Jan JørgensenDyrehaven med hjortevandring Foto: Jan Jørgensen
Dyrehaven er en stor, kultiveret skov tæt på København, og meget populær for naturelskere til fods, på cykel eller hesteryg. Der er mere end 1000 hektar i Dyrehaven, og her kan man møde kronhjorte, dådyr og sikahjorte.

Dyrehaven er en stor, kultiveret skov tæt på København, og meget populær for naturelskere til fods, på cykel eller hesteryg.

Der er 13 forskellige indgange til Dyrehaven, og vejen går gennem de kendte røde trælåger. Kommer man fra København, er der S-togsstation og parkeringsplads ved Klampenborg Station. Ægte romantikere bekymrer sig ikke om pengepungen og tager selvfølgelig en af kapervognene ind til picnicstedet. Og de mere prosaiske benytter picnicen som en optakt til en glad fortsættelse på Bakken.

Der er mere end 1000 hektar i Dyrehaven, og her kan man møde kronhjorte, dådyr og sikahjorte. I 1670 indrettede Frederik III området som jagtrevir for sin søn Christian V.

I 1760'erne indførte den tyske forstmand Johann G. von Lange nye blandinger af træer. Mange af Dyrehavens træer stammer tilbage fra hans tid. Dyrehaven er kendt for de store sletter, hvor man kan se hjorte som græsser afbrudt af mindre grupper af træer som eg, bøg og tjørn. Her har dyrene spist af bladene, så træerne med de store kuplede trækroner har helt vandrette undersider.

I havens sydlige ende og i gå-afstand fra Klampenborg Station finder man Bakken. En af verdens ældste forlystelsesparker med både rutchebane, karruseller og et væld af andre forlystelser samt værtshuse og restauranter. Bakken er åben fra sidst i marts til sidst i september.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.