Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

DSB Valby Station

Valby Station er et af hovedstadens ældste trafikknudepunkter. Det første tog kørte til perron i 1847. I dag er stationen et af de væsentligste knudepunkter i byen, og omkring 30.000 mennesker passerer dagligt gennem stationen.
Valby Station er et af hovedstadens ældste trafikknudepunkter. Det første tog kørte allerede til perron i Valby i 1847, da Danmarks første jernbane blev åbnet mellem København og Roskilde.

I dag er Valby Station et af de væsentligste knudepunkter i byen, og omkring 30.000 mennesker passerer dagligt gennem stationen. Både S-tog, regionaltog og de fleste intercitytog stopper i Valby. Desuden udgår mange af HTs buslinier syd ud af byen fra Valby Station. Det samme gør de specielle langtursbusser til Århus og det øvrige Jylland.

Valby Station har fem spor: Spor et og to er helliget regionaltogene og intercitytogene, mens spor tre, fire og fem er S-togssporene. De af HTs buslinier, som udgår fra Valby Station, afgår fra busholdepladsen på Lyshøjgårdsvej, mens de gennemgående buslinier holder på Toftegårds Allé.

Linie 888 til Århus og Linie 882 til Fjerrritslev afgår fra stationspladsen ved Mellemtoftevej modsat HTs busholdeplads på Lyshøjgårdsvej.

Henrik Lange

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.