Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 04/09/08

Discgolfbanen i Valbyparken

  • Foto: Claus Bech Andersen Foto: Claus Bech Andersen

Nej, "frisbeegolf" eller discgolf handler hverken om at kaste stenhårde golfkugler mod hinanden, eller forsøge at ramme en rund plasticplade på jorden med en golfkølle. Spillet går i al sin enkelthed ud på at kaste en frisbee rundt på en bane og gennemføre denne med færrest mulige forsøg.

Det første kast laves fra "tee-stedet", og næste kast foregår fra det sted, hvor golfdisc'en landede sidst. På den måde spiller man, indtil disc'en er i "hullet" - det vil sige en kurv, der med sine kæder standser disc'en og dermed spillet.

Det tager cirka halvanden at spille en runde på banen i Valbyparken, og alle kan være med. Der er desuden tre tee-steder til hvert hul, så det er nemt at tilpasse sværhedsgraden efter evnerne.

Ready-set-throw
Discgolfbanen i Valbyparken, der blev anlagt i Frøparken i 2004, er gratis at anvende, og man behøver ikke den helt store udstyrspakke for at komme igang. Man kan nøjes med en almindelig frisbee, og der kræves heller ikke speciel beklædning. Dog anbefales det, at man ifører sig sko, der har er nogenlunde skridsikre - for eksempel vandresko med et groft slidmønster. Ud over scorekortet og en blyant kan det desuden være en fordel at medbringe en klud til at tørre disc'en af, hvis den er blevet beskidt og våd.

Hvis du gerne vil have kyndig instruktion i, hvordan du lærer at spille discgold eller blot have finpudset dine evner, så kan du dukke op til Københavns Frisbee Klubs træning. Der finder du enten en træner eller dygtige medlemmer, der er mere end villige til at dele deres erfaringer.

Læs mere på Københavns Frisbee Klubs hjemmeside, hvor du kan lære om kasteteknikker og meget andet.

Discgolfbanen ligger i den nordøstlige del af Valbyparken kaldet Frøparken ved siden af Rosenhaven og Café Rosenhaven. Se kørselsvejledning her.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.