Føj til favoritter Del Send
Byliv | 05/07/18

Din weekend i København: Jazzfestival, drinks og sandskulpturer

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Iris
  • Mads Langer. Foto: Henning Bagger

    Mads Langer.

    Foto: Henning Bagger
  • Foto: PR Foto: PR
Denne weekend byder på både oplevelser for store og små med jazzfestival, sandskulpturerfestival, filmklassiker og fredagsbar.

Festival

Jazzfestival indtager København

Siden 1979 har Copenhagen Jazz Festival fyldt Københavns gader med sprøde og bløde toner til den årlige musikfestival. Gennem tiden har festivalen vokset sig større og er nu en af Europas mest populære jazzfestivaler. Hvert år sammensættes et program med udgangspunkt i nye tendenser i både dansk og international jazz, samt begivenheder som inkluderer folk i byrummet.

De mange koncerter finder sted på torve, i byens parker, på jazzklubber og nye interimistiske scener, i teatre, på museer og i byens koncertsale. Over de 10 dage, festivalen foregår, vil der i alt blive præsenteret flere end 1.000 koncerter fordelt på ca. 100 scener rundt omkring i byen.

Igen i år er der også arrangeret jazzkoncerter for børn under temaet »Jazz for Kids«. Her præsenteres jazzmusik af højeste kvalitet for både børn og deres forældre. Alle de optrædende er professionelle musikere, der gør jazz børnevenligt ved at inddrage alle sanser gennem leg, dans, fortælling og billedkunst.

Se hele programmet for festivalen her.

Hvad: Copenhagen Jazz Festival 2018
Hvor: Over hele byen
Hvornår: 6.-15. juli

Foto: Iris

Fredagsbar

Cocktails med gin og te

Te og cocktails er ikke noget, man normalt forbinder med hinanden, men det forsøger Torvehallernes te-pusher at lave om på i denne uge. Tante T får nemlig besøg af bartendere fra luksushotellet Nobis, og sammen inviterer de til fredagsbar, hvor den klassiske gin og tonic piftes op med forskellige varianter af te.

Der serveres te-cocktails fra kl. 16 til 19, så det er oplagt at svinge forbi efter arbejde, når weekenden skal fejres.

Der er mulighed for at få opskrifterne med hjem, så man kan servere te-drinks for vennerne.

Hvad: Fredagsbar med gin og te
Hvor: Tante T, Torvehallernem Linnésgade 17, København K
Hvornår: Fredag 6. juli kl 16-19

Film

Wes Anderson-klassiker

På søndag kan du se eller gense Wes Andersons film fra 2007 »The Darjeeling Limited« om de tre brødrer Francis, Peter og Jack, der tager på en lang togrejse i Indien for at forsøge at knytte tættere bånd til hinanden trods forskelligheder. Dog viser det sig, at selv om man har delt barndommen, er det ikke sådan lige til at genfinde broderskabet, når man er langt fra hinanden i voksenlivet.

Wes Andersons roadmovie er en farvestrålende film fyldt med musik og skæve indfald. Rent visuelt har Wes Anderson fundet masser af inspiration i det farverige indiske samfund gennem filmen. Man kan altså glæde sig til en både flot og ikke mindst melankolsk og humoristisk søndag i selskab med Owen Wilson (Francis), Adrien Brody (Peter) og Jason Schwartzman (Jack).

Hvad: The Darjeeling Limited
Hvor: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Hvornår: Søndag kl. 19

Musik

Dicte, Anna David og Mads Langer m.fl.

Hvis du ikke er på Roskilde Festival, men gerne vil have en god musikoplevelse i weekenden, kan du smutte til Klampenborg, hvor der er Sølyst 2018 Open Air Festival. En to-dagesfestival, hvor du blandt andet kan opleve navne som Anna David, Dicte, Pernille Rosendahl, Sinne Eeg og Mads Langer.

Her kan man enten vælge at deltage begge dage eller blot en af dagene. En endagsbillet koster 595 kr. og for begge 995 kr. Ud over musikken kan man også bestille en lørdags- eller søndagsfrokost ved Sølyst, hvis man har købt festival billetter.

Læs mere her og se hele programmet.

Billetter kan købes på soelyst.billetten.dk

Hvad: Sølyst 2018 Open Air Festival
Hvor: Sølyst, Emiliekildevej 2, Klampenborg
Hvornår: Lørdag og Søndag

For børn

Sandskulpturfestival indtager Zoo

Sommeren over kan forældre tage de små med i Zoo, hvor de kan opleve havens nye sandskulpturfestival. Udstillingen er skabt af 15 internationale sandskulptører og består af over 20 forskellige truede dyrearter. Ud over udstillingen er der et stort område, hvor alle børn selv kan lære at lave en sandskulptur, tegne i sand på lysborde eller bare lege i en stor sandkasse. Hvis man er blandt de større børn, kan man blive klogere på dyrene og høre om de truede dyrearter.

De mange sandskulpturer, der skabes i løbet af de fire uger, festivalen varer, består af 570 ton sand og bliver placeret rundt omkring i Zoo og på festivalpladsen bag Savannen.

Formålet med festivalen er at sætte fokus på verdens truede dyr og Zoos mange naturbevarelsesprojekter.

Læs mere her.

Hvad: Sandskulpturfestival
Hvor: Zoologisk Have, Roskildevej 32, Frederiksberg
Hvornår: 30. juni til 12. august