Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 27/10/14

Det Kongelige Biblioteks Have

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
Mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek ligger et lille overset paradis. Springvandet i midten, de blomstrende bede og de store skyggefulde træer gør den til et perfekt, romantisk tilflugtssted midt i byen.

I Det Kongelige Biblioteks Have, også kendte som Bibliotekshaven, lige bag Christiansborg Slotsplads findes et åndehul midt i alt det pulserende. Her finder du ro, skygge, duvende vandplask, blomstrende bede og en meditativ stemning, som befandt du dig på et bibliotek, hvor man taler dæmpet, og enhver passer sit. At haven er så rolig, som den nu er, er næsten ironisk, for den ligger lige i byens politiske, litterære og økonomiske brændpunkt.

Haven ligger på Slotsholmen, mellem Christiansborg Slot og Det Kongelige Bibliotek. Og lige om hjørnet ligger Finansministeriet og Christian IV's gamle børsbygning. I gamle dage var området Christian IV's krigshavn, hvor de store slagskibe lå fortøjret. Det kan man forvisse sig om den dag i dag, hvor der stadig er indmurede fortøjningsringe at se bagerst i haven.

Havens centrale element er en smuk vandskulptur, der som en slank piedestal rejser sig otte meter op i luften og lader kaskader af vand plaske ned i bassinet nedenunder. Den blev rejst i anledningen af bygningen af Den Sorte Diamant som et monument over bogen. Søren Kirkegaard ser forstenet til på afstand med pen i hånd.

Haven er en smule formel og ikke særligt stor, så derfor egner den sig ikke til, at man ugenert slænger sig i solen med bar mave. Hvis du har et vågent øje, kan du ofte spotte politikere i parken, for når solen skinner, foretrækker mange af Borgens folk at indtage frokosten i Bibliotekshaven.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.