Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Det Danske Filminstituts Bibliotek

Biblioteket har 55.000 bøger på hylderne, og abonnerer løbende på 240 forskellige tidsskrifter fra hovedsageligt Europa og USA. Desuden har biblioteket et meget stort udklipsarkiv med blandt andet presseomtale og anmeldelser af danske film.
Det Danske Filminstituts Bibliotek på 1. sal i Filmhuset er et slaraffenland for den krævende cinematist, der er på jagt efter information om alt fra filmhistorie, æstetik og produktion til fakta på enkelte film.

Bøger og tidsskrifter
Biblioteket har 55.000 bøger på hylderne, og abonnerer løbende på 240 forskellige tidsskrifter fra hovedsageligt Europa og USA. Desuden har biblioteket et meget stort udklipsarkiv med blandt andet presseomtale og anmeldelser af danske film gennem tiderne. Endelig har man specielle historiske samlinger om filminstruktøren Carl Th. Dreyer, Nordisk Films Kompagni, Asta Nielsen og filmpioneren Theodor Christensen.

Udlån og lånetid
Ligesom på de almindelige folkebiblioteker kan alle personer med dansk statsborgerskab gratis låne bøger fra Det Danske Filminstituts Bibliotek. Lånetiden er typisk en måned. Tidsskrifter, håndbøger og mere specielle udgivelser kan dog ikke hjemlånes.

Når du første gang skal låne bøger her, skal du have dit sygesikringsbevis med, for at få udstedt et lånerkort. Herefter er der frit slag på alle hylder i lokalerne på 1. sal i Filmhuset.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.