Føj til favoritter Del Send
Byliv | 13/09/18

Designmarked, fisk og C.V. Jørgensen: Her er din weekend i København

  • Foto: PR/Iris Foto: PR/Iris
Hvad skal du lave i weekenden i København? Her er AOKs bud.
Foto: PR Lehmann Martin

C.V. Jørgensen i Tivoli

C.V. Jørgensen er på turné for første gang i otte år, og fredag 14. september lægger han vejen forbi Plænen i Tivoli.

Den store danske sangskriver har sommeren igennem kunnet opleves på festivaler som bl.a. Tinderbox og Roskilde Festival, hvor han har høstet pæne anmeldelser for sit comeback, og på trods af, at C.V. Jørgensen ikke har udgivet et album siden 2002, er han stadig et hit hos såvel unge som ældre fans.

Fredag aften er der således lagt op til folkefest i Tivoli, når den 68-årige musiker går på scenen.

For at få adgang til koncerten skal man betale entre ved Tivolis indgang.

Hvad: C.V. Jørgensen
Hvor: Plænen, Tivoli
Hvornår: Fredag 14. september kl. 22

Skam 2 på Aveny-T. Foto: PR

Godt nyt til alle Skam-fans: Verdenspremiere på »Skam 2«

Siden de første afsnit af TV-serien Skam rullede over skærmen i september 2015, har serien braget igennem hos både unge og ældre med sit ærlige billede af det at være ung.

Nu er der glædeligt gensyn med Eva, Noora, Isak, Sana, Jonas, Vilde, Chris og William, når Aveny-T fredag 14. september slår dørene op til teaterstykket »Skam 2, som i denne omgang handler om den blonde Noora, der er 1.g'er, og den seje 3.g'er Williams dramatiske kærlighedsforhold.

I rollen som Noora ses den 17-årige Fanny Bornedal, datter af Ole Bornedal, der debuterer på teatret i hovedrollen som Noora.

Hvad: »Skam 2«
Hvor: Aveny-T, Frederiksberg
Hvornår: Premiere 14. september. vises frem til 28. oktober 2018
Hvor meget: 40 kr. - 400 kr. Køb billetter her.

Bæredygtigt designmarked i Nordhavn

I weekenden afholdes der designmarked i Århusgadekvarteret i Nordhavn. Her bliver de rå nybyggede lokaler i området omdannet til et stort indendørs marked for bæredygtigt design, koncepter og livsstil, hvor du bl.a. kan shoppe interiør, møbler, tøj, vintage, smykker og meget mere.

Blandt de sælgende finder man både mindre brands, upcomming designere samt etablerede fra området, som butikken YUME - Sustainable Design, plantebutikken Plant København og Aarstiderne

Tanken bag markedet er at sætte fokus på bæredygtighed, derfor har alle de sælgende på markedet et bæredygtigt koncept, eller sælger bæredygtige produkter.

Hvis sulten skulle melde sig undervejs, kan man besøge streetfood-markedet Københavns Mad & Marked. Det er udendørs og er åbent for alle områdets besøgende samt beboere.

Læs mere her.

Hvad: Bæredygtigt designmarked
Hvor: Århusgadekvarteret, Århusgade 120, 2150 Copenhagen
Hvornår: 15. og 16. September kl. 10-16
Hvor meget: Gratis for alle besøgende

Foto: Betina Garcia

Rådhuspladsen går i fisk

Lørdag 15. september afholdes Fiskens Dag på Rådhuspladsen i København.

Her vil alle friske vildtfangede danske fisk blive fejret på bedste vis. Dagen byder bl.a. på fiskeauktion, musik, byg-din-egen-fiskeburger og smagsprøver på fremtidens sushi ved Letz Sushis foodtruck.

Derudover vil fiskere fortælle om bæredygtige fisk, Timm Vladimir vil giver gode tips til udskæring af fisk samt til, hvordan du får børn til at spise mere fisk.

Programmet for dagen:
- kl. 10: Fiskens Dag 2018 åbner
- kl. 10: Sjov for børn rundtomkring på pladsen til kl. 15
- kl. 10.15: Fiskeauktion med alt godt fra havet
- kl. 10.30: Koncert med Tørfisk
- kl. 11: Timm Vladimir går på scenen og giver gode tips til udskæring af fisk, og hvordan man får børn til at spise mere fisk
- kl. 12.30 Fiskeauktion med alt godt fra havet
- kl. 13: Koncert med Tørfisk
- kl. 15: Fiskens Dag slutter

Arrangementet er gratis for alle.

Hvad: Fiskens Dag
Hvor: Rådhuspladsen, Kbh K.
Hvornår: 15. september kl. 10-15

Gl. Strand er klar med ny udstilling med kvinder i fokus

Lørdag 15. september slår Gl. Strand dørene op for en ny udstilling, denne gang med fokus på tre kvindelige kunstnere, der ikke var til at komme udenom inden for den danske surrealisme i perioden 1920erne til 1940erne, hvorefter de mere eller mindre blev glemt i kunstverdenen.

Med udstillingen »Kvindernes Surrealisme« sætter Gl. Strand igen fokus på de tre kvinder; Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen. Udstillingen viser deres mange forunderlige, figurative og abstrakte værker, hvoraf flere aldrig før har været vist for offentligheden.

Det er første gang de tre kunstnere Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen vises side om side i en omfattende præsentation af deres surrealistiske værker fra deres storhedstid.

Udstillingen består af over 100 malerier og papirværker af surrealistiske landskaber, komplekse figurkompositioner og poetiske verdener.

»Udstillingen ligger i tråd med Kunstforeningen Gl. Strands tilbagevendende interesse for de moderne kvindelige kunstnere. De tre kunstnere er på hver deres måde bemærkelsesværdige malere og kvinder. De
trodser tidens konventionelle kvindebilleder og risikerer derved deres egen sociale status – for at søge ud og lade sig inspirere af tidens største kunstnere. Værkerne fra deres tid, inspireret af surrealismens idéer,
står i dag tilbage med en særlig styrke, poetik og forunderlighed. Vi glæder os til at give den bredere offentlighed mulighed for at opleve dem,« lyder det fra Helle Behrndt, direktør for Kunstforeningen Gl
Strand.

Hvad: Kvindernes Surrealisme. Franciska Clausen, Rita Kernn-Larsen og Elsa Thoresen
Hvor: Kunstforeningen Gl Strand.
Hvornår: Fra 15. september 2018 til 20. januar 2019

Foto: PR

Veras lopper slippes løs under Buen

Så er der loppefest igen, når Veras Market flytter ind under Bispebuen på søndag. Her kan man loppe løs mellem 70 stande eller bytte tøj fra gemmerne til “nyt” via Veras byttekoncept.

Hvis man ikke kender til konceptet, kan man læse mere om det her.

Veras byttekoncept er bestemt ikke nyt. Det opstod i 2016, da Rebecca Vera åbnede butikken Veras. Det er dog noget nyt, at du kan benytte dig af tøjbyttekoncept til markedet under buen.

Sådan foregår byttekonceptet på Veras Market:

  • Fra den gule container veksler du dit gamle tøj til point, som du kan shoppe nye genbrugssager for.
  • Alle kan benytte sig af Veras cirkulære og bæredygtige genbrugskoncept - helt uden medlemskab.
  • Point kan bruges til at shoppe nyt i Veras stand på marked eller i Veras butikker i Studiestræde 29, Kbh samt Pogestræde 22, Odense C.
  • Der tages kun imod tøj til kvinder
  • Medlemmer kan veksle gratis og får 10 procent rabat på alt.

Hvad: Veras Market
Hvor: Bispeengen 12, Frederiksberg
Hvornår: 16. september kl. 10