Føj til favoritter Del Send
Byliv | 23/08/18

Denne weekend i København: Festivaler, designmarked og action på Søerne

  • I weekenden er der faldskærmsudspring og tricks i luften over Søerne. Foto: PR

    I weekenden er der faldskærmsudspring og tricks i luften over Søerne.

    Foto: PR
  • Foto: Bax Lindhardt Foto: Bax Lindhardt
  • Foto: Keld Navntoft Foto: Keld Navntoft
  • Foto: Malthe Ivarsson Malthe Ivarsson Foto: Malthe Ivarsson Malthe Ivarsson
København byder på alt fra litteraturfestival til ekstremsport i weekenden. Her er AOKs bud på, hvad du skal opleve.

Festival for litteraturelskere

Nu er det igen tid til Louisiana Literature. Det betyder, at alle litteraturfans og læseheste kan glæde sig til hele fire dage med inspirerende foredrag, oplæsninger og kunst fra både danske såvel som internationale forfattere i de smukke omgivelser på Louisiana i Humlebæk.

Igen i år er programmet fyldt med gode sager. Du kan blandt andet møde den norske forfatter Niels Fredrik Dahl, der i 2002 vandt to af Norges mest prestigefyldte litteraturpriser, Brage Prisen og Ibsenprisen, for sin roman »På vej til en ven«. Nu er han aktuel med bogen »Mor om natten«, der udkommer på dansk 22. august.

Man kan også møde danske Vita Andersen, Helle Helle, Morten Pape og Leonora Christina Skov plus franske Delphine De Vigan, der netop er udkommet med sin nye roman »De Loyale« for blot at nævne nogle af de mange inspirerende og spændende forfattere, der deltager.

Ud over forfatterprogrammet er det muligt at deltage i en lydtur, hvor der fortælles om både levende og døde forfattere.

Her kan man bl.a. lytte til de danske poeter Inger Christensen, Adda Djørup, Lars Skinnebach og den canadiske poet Anne Carson samt forfatterne Caroline Albertine Minor, Iben Mondrup, Andreas Pedersen samt den japanske forfatter Yoko Tawada.

Lydturene kan opleves enkeltvis eller samlet. IPods til afspilning og kort med lydturenes placering udleveres i museets indgang.

Se hele programmet for festivalen her.

Hvad: Louisiana Literature
Hvor: Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk
Hvornår: 23. til 26. august 2018
Hvor meget: 185 kr. for en festivalbillet, der inkluderer entré til museet alle fire dage. Billetten købes på Louisiana.

Foto: Bax Lindhardt

Kæmpe havnefestival

Fredag, lørdag og søndag er det ved havnen, det sker. Kulturhavn Festival er tilbage med masser af oplevelser både på og ved vandet. I år er der 300 gratis aktiviteter fordelt på fem festivalområder rundt omkring i havnen. Her kan man bl.a. opleve musik og dans, sport og motion, kreativt kunsthåndværk, få et indblik i det maritime liv og meget andet.

Festivalen er gratis, og begge dage er havnebusserne og festivalbådene også gratis, så det er bare med at hoppe ombord. Se hele programmet for Kulturhavn her.

Hvad: Kulturhavn Festival 2018
Hvor: Københavns Havn
Hvornår: 24.-26. august

Action over Søerne

Fredag og lørdag i denne uge skal man ikke blive forskrækket, hvis man pludselig ser noget usædvanligt på himlen over Søerne. Det er blot en flok vovehalse, der springer ud fra en helikopter, laver tricks og lander på Peblinge Sø. Endnu en gang er konkurrencen Swoop Freestyle nemlig i byen, og der er lagt op til et hæsblæsende show i luften, når 18 af verdens bedste faldskærmsatleter skal vise, hvad de kan.

Det hele begynder med træning for atleterne fredag eftermiddag, og når mørket falder på, er det tid til »Swoop Night Lights«, som er en opvisning fyldt med tricks og effekter.

Lørdag er konkurrencedag, og her dyster de 18 faldskærmsudspringere mod hinanden - først i kvalifikationen og siden i finalen, inden vinderne hyldes med medaljeoverrækkelse på podiet.

Det er gratis at se med. Der vil være livemusik, DJs og masser af underholdning begge dage.

Hele programmet for Swoop Freestyle her.

Hvad: Swoop Freestyle
Hvor: Peblinge Sø
Hvornår: Fredag 24. august fra kl. 17 og lørdag 25. august fra kl. 12

Foto: Keld Navntoft

Udspring fra Operaens tag

Koncentration, avancerede kolbøtter i luften, et lille plask og store klapsalver. Det er hovedingredienserne i en anden nervepirrende event, som finder sted i København denne weekend.

Udspringskonkurrencen Red Bull Cliff Diving udstyrer atter fra Operaens tag med en stor vippe, hvorfra 12 udspringere hopper i havnen lørdag eftermiddag. Fra vippen er der 27 meter ned til vandoverfladen, hvor udspringerne skal lande så elegant som muligt, når de suser mod vandet med 85 km i timen. Konkurrencen består af tre indledende runder og slutter af med finale og præmieoverrækkelse.

Tilskuere kan se med fra land eller vand ganske gratis, og der er god udsigt fra såvel kajen ved Operaen som fra både i vandet eller fra Amaliekajen på den anden side af kanalen.

Læs mere om Red Bull Cliff Diving på Facebook.

Hvad: Red Bull Cliff Diving
Hvor: Operaen, Ekvipagemestervej 10, København K
Hvornår: Lørdag 25. august kl. 13 (opvarmning fredag kl. 14)

Designmarked på Vesterbro

Denne omgang Finders Keepers kan opleves Øksnehallen på Vesterbro. Her er der traditionen tro masser af designinspiration at få blandt de mange kreative sælgere.

Som et nyt tiltag kan man denne gang få et indblik i, hvordan designerne arbejder sig frem til de endelige designs, ved at komme med bagom processen. Det sker i værkstedsdelen, hvor forskellige designere vil vise deres håndværk frem. Der vil også være en særudstilling under navnet »More Than Design«, hvor man kan finde masser af inspiration.

Om denne omgang Finders Keepers fortæller  markeds- og eventchef, Kamilla Schultz: »Det er utroligt vigtig for os, at vi er med til at fortælle historien om, hvor meget arbejde der rent faktisk ligger i godt design og håndværk. Med markedet i Øksnehallen håber vi, at gæsterne får en bedre forståelse for dette og vil sætte højere pris på designernes arbejde«.

Blandt de mange deltagende designere på markedet kan man bl.a. finde; Søren Betak, Sigrid Buus, Laura Dalgaard, Troels Flensted, Simon Hjermind Jensen, Amanda Lilholt, Stine Mikkelsen, Matias Møllenbach, Jesper Su Rosenmeier, Kaja Skytte og Kasper Thorup.

I alt deltager 150 udvalgte designere, som arbejder inden for alt fra møbler, keramik, glas og grafik til tekstiler, smykker, og kreativ botanik på denne omgang Finders Keepers. Derudover vil der være et stort streetfood-marked på pladsen foran Øksnehallen, som er åbent for alle. Blandt de mange madboder finder man bl.a. Kiin Kiin, Pastor Tacos, Fuego, Crepes a’la Carte, Bike & Bake, Snack & Blues, Jakobsens Pita, The Fish Project, Grab’n go burgers og Rosévognen.

Læs mere om Finders Keepers her.

Hvad: Finders Keepers
Hvor: Øksenhallen, Halmtorvet 11, Kbh V
Hvornår: 25.-26. aug. kl. 10.45-17

Foto: Malthe Ivarsson Malthe Ivarsson

Musik og vandpjaskeri

Der er god grund til at hoppe op på cyklen og sætte kurs mod Skallerne i Albertslund lørdag eftermiddag. Endnu en gang er det nemlig blevet tid til den vandglade endagsfestival Badesøen, som AOKs læsere og jury nominerede til Byens Bedste Musikoplevelse tidligere i år. Denne gang er bl.a. Yo La Tengo, Anna von Hausswolff og Peter Sommer at finde på spilleplanen.

Det er spillestedet Forbrændingen m.fl., der står bag festivalen, og som navnet antyder, foregår det hele i og omkring Albertslunds populære badesø - så husk badetøj! Badesøen Festival er både for unge og ældre, og børnene har deres egen scene, hvor der er masser af sjov underholdning.

Vådt og tørt til ganen kan købes fra foodtrucks og barer som Kiin Kiin, Mikropolis og Snack & Blues på festivalområdet.

Billetter koster 350 kr. for voksne og 80 kr. for børn i alderen 2-14 år. Børn under 2 år kommer gratis ind. Køb billet her.

Hvad: Badesøen Festival
Hvor: Badesøen, Skallerne 14, 2620 Albertslund
Hvornår: Lørdag 25. august kl. 13-22

Foto: Søren Bidstrup

Sæt tænderne i en saftig græshoppe eller andre sprøde insekter

Søndag 26. august er der Copenhagen Mini Bug Fest i forbindelse med Copenhagen Cooking & Food Festival. Eventet finder sted på Israels Plads, som også er centrum for hele festivalen, der foregår fra 24. august til 2. september.

Her kan man smage på forskellige insekter - bl.a. græshopper - og blive klogere på, hvorfor insekter er så gode for os og vores planet.

Mens man smager på de små sprøde sager, kan man møde grundvandsekspert Walter Brüsch fra Danmarks Naturfredningsforening, der vil vise billeder af en hel ny dyregruppe, som lever dybt nede i grundvandet og fortælle om nogle af de konsekvenser, som pesticider har for alles trivsel.

Derudover dukker Martin Keller, som er kendt for TV-programmer som »Naturpatruljen« og »Martin og Ketil«, også op. Han vil fortælle om FNs Verdensmål og servere ristede ørkengræshopper med gurkemeje og ingefær. Sammen med guitaristen Peter Skjerning vil Martin Keller også spille sange som bl.a »Sustainable City«.

Læs mere om arrangementet her.

Hvad: Copenhagen Mini Bug Fest
Hvor: Festivalcentrum, Spisekammeret, Israels Plads, Kbh K.
Hvornår: 26. august kl. 15.30-17
Hvor meget: Gratis