Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 29/08/17

Den Røde Plads

  • Kommunen har efter »intens brug« fjernet de indonesiske gynger fra det hvide stativ ved indgangen til Superkilens røde plads indtil videre. Teknik- og miljøforvaltningen lover dog, at de kommer tilbage, så snart man har fundet en mere solid løsning. Gyngerne er et af parkens mange multikulturelle objekter, som skal sikre, at alle områdets beboere føler ejerskab over parken.  Foto: Malte Kristiansen

    Kommunen har efter »intens brug« fjernet de indonesiske gynger fra det hvide stativ ved indgangen til Superkilens røde plads indtil videre. Teknik- og miljøforvaltningen lover dog, at de kommer tilbage, så snart man har fundet en mere solid løsning. Gyngerne er et af parkens mange multikulturelle objekter, som skal sikre, at alle områdets beboere føler ejerskab over parken.

    Foto: Malte Kristiansen
  • Foto: Ikke oplyst
  12  

På ydre Nørrebro ligger Den Røde Plads, som er en del af »Superkilen«. En folkeparken, der blev bygget i 2012 efter tegninger af kunstgruppen Superflex i samarbejde med arkitekten Bjarke Ingels.

Parken består af tre dele; Den Sorte Plads, Den Røde Plads og Den Grønne Plads og ligger ved Nørrebrogade og Nørrebrohallen.

De tre dele udgør en stor offentlig park, der har til formål at hylder Nørrebros etniske mangfoldighed og er derfor fyldt med ting fra forskellige dele af verden, der repræsenterer de mere end 50 nationaliteter, som bor på Nørrebro.

Den Røde Plads er navngivet ud fra asfaltens neonrøde, pinke, og orange farve, der lyser op i bydelen. Her holdes alverdens arrangementer så som filmvisninger, koncerter, loppemarkeder, sport, leg med mere.

Her er plads til alle om man vil svinge og boltre sig i fitness-redskaberne eller slappe af i de magelige opstillede gyngebænke.

Hvad: Den Røde Plads
Hvor: Mellem Mimersgade og Nørrebrogade
Hvor meget: gratis og åben for alle

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.