Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/12

De fire efterårsdates

  • Foto: Ikke oplyst
  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
  12  
Efteråret kan indimellem virke som en mørk og trøstesløs tid. Derfor er der god grund til at forsøde sin hverdag med både hygge og romantik. Hele dagen. Sæt en date i stævne på et af de følgende fem steder i København og gør efteråret lidt mere tåleligt.

Frederiksberg Have

Frederiksberg Runddel 1
2000 Frederiksberg

Den forfriskende formiddag

Frederiksberg Have m gæs Foto: Brian Bergmann

Det er endelig blevet weekend, og du skal på en længe ventet date. I efteråret er formiddagen det tidspunkt på dagen, hvor der er mest lys og farver, og det gælder derfor om, at nyde den. Det sidste I har brug for, er at sidde i en lummer cafe i Indre By med tusind mennesker omkring jer. Start i stedet jeres date med en ordentlig mundfuld frisk luft i et af Københavns bedste åndehuller. Gå en tur sammen i Frederiksberg Have og nyd efterårets farver, mens I får ny energi og friske røde kinder. Slut gåturen af med frokost hos Funder, som ligger ved indgangen til haven. Funder serverer lækre sandwiches baseret på friske råvarer og hjemmebagte, grove rugbrødsboller eller klassiske, hjemmebagte italienske boller.

Sandwichene fås med kyllingefilet, italiensk salami og ost, mozzarella og avokado samt hjemmelavet chilimayonaise eller ruculapesto og grønt fyld. Der er naturligvis også god kaffe og sunde smoothies. Det er svært ikke at være positiv efter sådan en vitaminindsprøjtning.

Hvad: Frederiksberg Have og Funder
Hvor: Ved Frederiksberg Have på Frederiksberg Runddel
Hvornår: Vinter-weekender kl. 11.00 - 18.00

Thorvaldsens Museum

Bertel Thorvaldsens Plads 2
1213 København K

Den kulturelle eftermiddag

Foto: Torben Christensen Foto: Ikke oplyst

Der er ingen, der siger, at en date absolut skal handle om at fylde i hovedet. I stedet for at mødes med det ene formål at spise og drikke, kan en god, romantisk date også handle om at opleve noget smukt sammen, og København byder på mange inspirerende oplevelser. Et af Københavns mest romantiske museer er Bertel Thorvaldsens Museum, hvor den store danskers værker stadig udstilles i den originale arkitektur. Her kan I gå gennem de farvestrålende lokaler og hvælvinger, mens I betragter de smukke marmorskulpturer og skitser, som Thorvaldsen lavede forskellige steder i verden inden han kom tilbage til København i slutningen af sit liv. De mange æstetiske værker emmer af romantik og kærlighed til kroppen og de menneskelige følelser. Til stor inspiration for beskueren. Det er Danmarks ældste museum og har været åbent siden 18. september 1848. Slut eventuelt det kulturelle besøg af med en kop kaffe, chokolade og en lille kage i cafeen.

Hvad: Thorvaldsens Museum
Hvor: Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K
Hvornår: Tirsdag-søndag kl. 10-17, Mandag lukket. Entré for voksne: 40 kr.

Le Basilic

Gasværksvej 5
1656 København V

Den romantiske middag

Le Basilic Foto: Bjarke Ørsted

Den romantiske middag er en date-klassiker, som gør sig godt hele året. Har du en date, du enten gerne vil imponere, eller gerne vil imponeres af, er fransk romantique på Le Basilic et godt bud på en efterårs date-middag. Du skal dog kunne sætte pris på tyk romantik, og ikke blive genert over store følelser. Restauranten oser nemlig af romantik på den ærkefranske måde. Der er Edith Piaf i højttalerne, røde roser på bordene, foie gras de canard og escargots på kortet og en ægte fransk køkkenchef mellem gryderne. Bordene står tæt, hvilket jo kun er en fordel, fordi I er nødt til at rykke tættere på hinanden. Når der er lys i kandelabrene, sølvbestik i jeres hænder, lækre retter på tallerkenerne, for eksempel andelår konfit og stegt andebryst serveret med græskar og syltet løg eller linser med svineskank , pølsestykker og gulerødder, samt god vin i glassene, mens Edith Piaf krænger sine franske følelser ud over bordene, vil rammen være sat. Kan I ikke finde romantikken her, er det måske ikke meant to be.

Hvad: Restaurant Le Basilic
Hvor: Gasværksvej 5, 1654 København V
Hvornår: Tir-lør 17.30-24.00, Køkkenet lukker 22.00

Cafe Plenum

Sankt Hans Torv 3
2200 København N

Den stemningsfulde nat

Foto: PR

På Sankt Hans Torv ligger et lille spisested, som om aftenen bliver til en hyggelig bar, hvor man enten kan sidde tæt sammen i vinduet med udsigt til torvet eller kigge hinanden dybt i øjnene hen over de høje borde langs væggene. Plenum byder på god vin, øl og et lille udvalg af drinks, som for eksempel en super god Moscow Mule. Lokalet er ikke stort, men har en helt særlig stemning, som minder én om storbyer som Berlin og Wien. Belysningen er let dæmpet, og de cremede farver på væggene med citater og ordsprog fra verdens store personligheder, får - sammen med alkoholen - folk til at føle sig utroligt inspirerede til at fortælle kloge historier. Der vil derfor ikke være nogen pinlig tavshed, men en gensidig forståelse, som selvom den måske forsvinder næste dag, når tømmermændene indtræffer, ikke desto mindre vil sætte liv i samtalen og den gode stemning mellem jer. Betjeningen er høflig, og stedet er ofte fyldt godt op i weekenden, hvilket er med til at give det den særlige atmosfære. Der er i det hele taget masser af stemning i denne del af byen, som I bare kan vælte jer ud i, når resten af natten skal udforskes.

Hvad: Plenum
Hvor: Sankt Hans Torv 3, 2200 København N
Hvornår: Fredag kl. 09.00 - 02.00 og Lørdag kl. 11.00 - 02.00

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register