Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 24/05/12

De fem til karnevallet

  • Foto: Brian Bergmann Foto: Brian Bergmann
Traditionen tro rammer karnevallet København denne uge, og der er masser af musik og festlighed at vælge imellem for fest-aber, samba-entusiaster og børnefamilier.

Tidspunkt:

Fredag 25. maj. 2012, kl 15:00
Se alle datoer

Fælledparken

Øster Allé 25
2100 København Ø

Elektronisk karneval

Foto: Brian Bergmann

Efter at have været ude i kulden i nogle år til det københavnske karneval, blev der, til mange menneskers store glæde, atter etableret en elektronisk scene i 2008. Det blev en temmeligt stor succes, og siden er scenen vokset så meget i omfang og popularitet, at den nu er karnevallets klart største - med plads til omkring 20.000 mennesker. Også i år kører scenen med fuldt program alle tre dage igennem og kan blandt mange andre byde på Emok og Beat Bizarre på scenen om fredagen, Mike Sheridan og Flip om lørdagen og D-Nox og Martinez om søndagen.

Der har været en smuk tradition for godt vejr under pinsekarnevallet, lige siden den elektroniske scene genopstod, så det bliver tre dage med storslået fest under åben, blå himmel. Og når musikken lukker ned ved midnat i parken, er der naturligvis officielle efterfester både fredag og lørdag (i Øksnehallen) samt søndag (på Culture Box).

Hvad: Elektronisk karneval
Hvor: Fælledparken, nærmeste på Øster Allé ved Parken (indgang 5)
Hvornår: Fre kl. 15-24, lør 12-24, søn 12-24.
Hvordan: 20 kr.

Tidspunkt:

Fredag 25. maj. 2012, kl 15:00
Se alle datoer

Fælledparken

Øster Allé 25
2100 København Ø

Bas og verdensmusik

Foto: Teitur Jonasson

De to andre hovedscener i Fælledparken (der er syv i alt) hedder Open Air (med plads til 7-10.000 mennesker) og DJ Selector (med plads til 3.-5.000). På Open Air-scenen spiller nogle af landets fremmeste verdensmusik-bands, mens DJ-Selector-scenen sørger for reggae og andre bastunge genrer såsom drum’n’bass og dubstep. Blandt navnene på Open Air-scenen er Salsa Loca, Copenhagen Steel Band, Jose Carlos II & Bambamuleque og Basiru Suso.

På DJ-Selector-scenen kan man blandt mange andre opleve Bubbles Hi-Fi, Fuma Hi-fi og Youngblood Sound om fredagen. Om lørdagen er der blandt andet dubstep fra Wobble Squad og drum’n’bass og jungle serveret af Nico Defrost og Christiania Radios Torsdags-Redaktion (C.A.R.T.), og om søndagen rykker endnu et læs bastunge drenge og piger ind, fra JSL og Ladybox til den helt tunge søndagsrutinerede afslutning med Rub’A ’Dub-holdet og de erfarne lydsystemer Sky Juice Sound og Universal Soundsystem.

Hvad: Open Air og DJ Selector
Hvor: Fælledparken
Hvornår: Nærmeste indgang ved Universitetsparken og Edel Sauntes Allé (indgang 3)
Hvordan: 20 kr. Karneval for børn

Tidspunkt:

Fredag 25. maj. 2012, kl 15:00
Se alle datoer

Fælledparken

Øster Allé 25
2100 København Ø

Karneval for børn

Foto: Brian Bergmann

Det er ikke kun kvinder med gyngende baller eller mænd med lange blikke, der kan få noget ud af karnevallet. Børnene har nemlig også rig mulighed for at deltage i festlighederne. Faktisk har de deres helt eget område i Fælledparken. På Kids-scenen kan de mindste glæde sig til rytmelege og sang, mens de lidt ældre får fornøjelsen af musik og danseshows.

Hvis børnene ikke har fået karneval nok inde i Fælledparken, kan de også være med til deres helt egen parade. Den første finder sted fredag fra Sankt Hans Torv kl. 10, og hvis man misser den, er muligheden der igen kl. 14 fra Familieboden i Fælledparken. Gennem hele weekenden kan børnene desuden opleve tryllerier, hoppeborg, rutsjebaner, byg-selv-legeplads og meget andet spas i Fælledparken.

Hvad: Børnekarneval
Hvor: Fælledparken, parader fra Sankt Hans Torv og Familieboden i Fælledparken
Hvornår: 25-27. maj, parade fredag kl. 10 fra Sant Hans Torv og fredag kl. 14 fra Familieboden i Fælledparken
Hvordan: 20 kr. i Fælledparken, ellers gratis

Tidspunkt:

Lørdag 26. maj. 2012, kl 10:00
Se alle datoer

Højbro Plads

Højbro Plads 1
1200 København K

Karnevalsparaderne

Foto: Brian Bergmann

Et karneval uden en parade er som en juleaften uden juletræ. De to ting hænger uløseligt sammen. Derfor er der da også rig mulighed for at feste igennem og se på letpåklædte damer i fjerbesat tøj, når paraderne for 30. år i træk går igennem København.

Den første finder sted lørdag og begynder kl. 10 fra Højbro Plads. Men hvis den ikke har stillet din paradefeber, kan du opleve endnu en parade søndag aften, der fortsætter indtil mørket falder på. Så indstil dig på gyngende hofter, sambarytmer og festligheder ad libitum, når de traditionelle karnevalsparader løber af stablen. Under den forhåbentligt lige så dansende pinsesol.

Hvad: Karnevalsparaderne
Hvor: Lørdag fra Højbro Plads, søndag fra Edel Sauntes Allé ved Fælledparken
Hvornår: Lørdag kl. 10 og søndag kl. 20
Hvordan: Gratis

Tidspunkt:

Fredag 25. maj. 2012, kl 15:00
Se alle datoer

Fælledparken

Øster Allé 25
2100 København Ø

Fest bag en lastbil

Foto: Torben Christensen

Er det almindelige karneval ikke ungt, street og hipt nok til dig, så skal du finde karnevals-trucken. I Caribien er ægte karneval nemlig ensbetydende med at give den gas bag en lastbil, der kører byen rundt. Det har det omrejsende karneval Cultures sørget for, og du skal blot gå efter lyden, når du skal finde fest-bilen inde i Fælledparken. Festen omkring lastbilen kulminerer med kørsel gennem byen lørdag.

Ruten begynder på Christianshavns Torv og på vej ind til Fælledparken kan du opleve toptunede DJs som Supa Soca Bass fra Brooklyn og Hot Wax fra London, der vil få selskab af flere københavnske surprise acts. Alt du skal gøre for at deltage i festlighederne er at gribe en dåseøl i den ene hånd, en festglad makker i den anden, og så ellers bounce løs bag lastbilen.

Hvad: Fest-trucken fra Cultures
Hvor: I Fælledparken, og kørsel fra Christianshavns Torv
Hvornår: 25-27. maj, kørsel fra