Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 26/04/12

De fem til en sving om

  • Dansens dag i Svendborg. Arkivfoto Foto: Claus FiskerDansens dag i Svendborg. Arkivfoto Foto: Claus Fisker
UNESCO udråbte i 1982 29. april til international mærkedag for dans. På søndag fejres Dansens Dag over hele verden, også i København.

DANSEhallerne

Pasteursvej 20
1799 København V

Dans på Carlsberg

Foto: Søren Meisner

Dansehallerne på Carlsberg er selvfølgelig oppe på beatet, når Dansens Dag 2012 skal fejres. Om formiddagen kan man se uddrag fra Copenhagen City Ballets daglige træningsprogram, eller man kan gå til workshop i indisk moderne dans hos Herma Sundari Vellaluru.

Over middag kan man opleve de energiske danse afrobrazil og samba reggae, eller man kan gå til prøve med Force Forty, hvor en gruppe erfarne dansere leder efter formen på deres kommende forestilling.

Senere på eftermiddagen er der Community Dance Workshop baseret på Rudolf von Labans idéer om, at alle og enhver kan danse. Og vil man opleve den japanske danseform Butoh Fu kan man deltage i to timers workshop hos den erfarne performer Stuart Lynch.

Allerede lørdag aften 28 april kl. 21-03 bliver der taget hul på danseglæderne i Dansehallerne med en stor åbningsfest, der byder på diverse danseoptrædener og musikalske indslag inklusive dj-rytmer fra Emily Valentin. Der er ligesom til de øvrige arrangementer i Dansehallerne fri entré til åbningsfesten. Se nærmere på dansehallerne.dk.

Hvad: Dansens Dag i Dansehallerne
Hvor: Dansehallerne, Pasteursvej 14-24, Kbh. V.
Hvornår: Søndag 29. april kl. 11- 16
Hvordan: Gratis

Cinemateket

Gothersgade 55
1123 København K

Dans i Cinemateket

Foto: Torben Christensen

»60secondsdance.dk« lyder overskriften på en online kortfilmkonkurrence, der handler om at skabe dansefilm, der varer blot ét minut. Temaet for årets konkurrence har været en tolkning af begrebet tid, og fra hele verden er der blevet indsendt sprudlende 60 sekunder lange dansefortællinger skabt specielt til kameraet.

På Dansens Dag præsenterer Cinemateket i samarbejde med ScreenMoves, Dansens Dag og DR K konkurrencens ti finalister, og vinderne af første- og andenpladsen afsløres og får overrakt præmier på henholdsvis 1500 og 500 euro.

Efter prisoverrækkelsen vises den amerikanske dokumentarfilm »Dancing Across Borders«, hvor man følger en ung 16-årig mand, der forlader sin familie i en øde egn af Cambodja for at blive danser i New York. Filmens instruktør, den amerikanske danseprotektor Anne Bass, mødte tilfældigt det unge dansetalent på en ferierejse i Cambodja og fulgte og finansierede efterfølgende hans uddannelse på School of American Ballet.

Hvad: »60secondsdance.dk« og visning af dokumentarfilmen »Dancing Across Borders«.
Hvor: Cinemateket
Hvornår: Søndag 29. april kl. 16.30 - ca. 18.30
Hvordan: dfi.dk, pris 65 kr.

Statens Museum for Kunst

Sølvgade 48 - 50
1307 København K

Skulptur i bevægelse

Foto: Ida Tietgen Høyrup

Copenhagen Dance Arts med de to dynamiske koreografer Lotte Sigh og Morten Innstrand i spidsen indtager Statens Museum for Kunst med værket »Cast Eyes On«, der kaster nye øjne på kunsten. Siden efteråret 2011 har Copenhagen Dance Arts været med i projektet GipSMK, hvor dansere har udvalgt skulpturer fra Den Kgl. Afstøbningssamling under Statens Museum for Kunst. Efterfølgende er skulpturerne blevet opsat i Dansehallerne på Carlsberg, hvor dansere og koreografer har interageret med dem og fundet inspiration til »Cast Eyes On«.

Nu får skulpturerne helt nyt liv i østfløjen på Statens Museum for Kunst, når de moderne dansere folder sig ud sammen med svævende 3D-hologrammer skabt af visuel designer Lars Egegaard Sørensen. Musikken til dansen er inspireret af området ved Den Kgl. Afstøbningssamling med udsigt til Operaen og Københavns Havn samt den elektroniske puls fra byens nærliggende barer.

Hvad: »Cast Eyes On« med Copenhagen Dance Arts
Hvor: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50
Hvornår: søndag 29. april kl. 14
Hvordan: Gratis

Kulturhuset Islands Brygge

Islands Brygge 18
2300 København S

Ud på tangogulvet

Hvad enten man er en rutineret tangoløve, let øvet danser eller fuldstændig nybegynder i de sensuelle argentinske dansetrin, er der gode muligheder for at komme ud på tangogulvet på Dansens Dag.

Tangoskolen Tango Urquiza har i anledning af mærkedagen en række aktiviteter både fredag, lørdag og søndag i Kulturhuset Islands Brygge.

På selve Dansens Dag lyder overskriften »Megastræbersøndag«. Her står fire af skolens lærere til rådighed i en fem-timers workshop fra kl. 12-17 med individuel vejledning og undervisning på alle niveauer. Er man nybegynder, kan man også komme i gang med den argentinske tango på Bärbel Rückers Tanzbar i Valby, hvor man søndag kl. 18-20 kan lære nogle af tangoens grundlæggende elementer som omfavnelsen, skridt, retning og musik, så man bliver parat til at kunne bevæge sig ud på det sociale dansegulv. Forhåndstilmelding er nødvendig begge steder. Se nærmere på tangourquiza.com og tanzbar.dk

Hvad: Tango-workshops
Hvor: Kulturhuset, Islands Brygge 18, Kbh. S og Tanzbar, Lyshøjsgårdsvej 39, Valby
Hvornår: Søndag 29. april, Kulturhuset kl. 12-17, Tanzbar kl. 18-20
Hvordan: Pris begge steder 250 kr.

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register