Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

De 5 utraditionelle bryllupper

Selvom mange vælger et traditionelt kirkebryllup, er det ikke ens betydende med, at der ikke findes alternativer. Her får du en guide til 5 andre steder, du kan sige ja til din udkårne.
 

Las Vegas

Vil du gerne giftes på ganske utraditionel vis, er et Las Vegas bryllup nok lige dig. Der er et væld af bryllupskapeller at vælge mellem, og hvert kapel har igen et kæmpe udvalg af bryllupspakker med forskellige temaer fra det helt enkle til det fuldstændigt overdrevne. Der er bl.a. mulighed for at blive ført til alters eller viet af selveste Elvis, og går man og drømmer om et formidabelt piratbryllup, et agentbryllup i ægte bondstil eller en bryllupsceremoni blandt riddere og troldmænd, kan det også sagtens lade sig gøre. Man kan sammensætte sit bryllup fuldstændig, som man vil, og i princippet behøver man slet ikke have noget med hjemmefra, det skulle da lige være ringene.

Er kapellet ikke lige stedet for jer, er der skam også mulighed for et bryllup i gondol på the Grand Canal på hotellet The Venetian. Eller hvad med et bryllup, hvor I bliver fløjet med helikopter over bl.a. Hooverdæmningen og udslukte vulkaner til vielse på Grand Canyon?

Det eneste, man skal sørge for, er at erhverve sig en bryllupslicens fra licensbureauet i Las Vegas, der ligger på Clark Avenue 201. Man kan downloade ansøgningen til licensen fra bureauets hjemmeside og udfylde den, før man møder op, så går det hurtigere.

Der er mange rejseselskaber, der tilbyder rejser til Las Vegas. Du skal så selv sørge for at få sammensat brylluppet derovre evt. i samarbejde med en lokal bryllupsarrangør, som findes på de fleste hoteller. Rejseselskabet Team Benns , der har afgange med tre forskellige ruter og flyselskaber fra København, tilbyder en færdig pakkeløsning.

Team Benns tilbyder tre forskellige pakker med priser fra 2698 og fly og hotel, der koster fra ca. 5000 og op, kommer så oveni. Bryllupslicensen er inkluderet i pakkerne. Køber man den selv, koster den ca. 300 kroner. Download licensansøgning her

 

Rådhus

Hører I til de par, der ikke er til den store ståhej med kirke, kjole og kage i store dimensioner, og i stedet vil bruge pengene på noget andet, kan I blot vælge et enkelt rådhusbryllup. Vælger man denne løsning, skal man sørge for at udfylde en ægteskabserklæring. Den kan fås på rådhuset og i mange kommuner kan den downloades direkte fra kommunens hjemmeside. Den udfyldte ægteskabserklæring skal retur til kommunen, så man kan få udstedt en prøvelsesattest. På baggrund af prøvelsesattest, dåbs- eller navneattest og, hvis man har været gift før, skilsmissepapirer udsteder rådhuset en vielsesattest. Det er en rigtig god ide at indsende ægteskabserklæringen i meget god tid, da der godt kan være lang ventetid.

I flere kommuner stiller rådhuset vidner til rådighed, men mange brudepar foretrækker dog selv at vælge og medbringe deres egne vidner. Vidnernes funktion er at skrive under på, at I er blevet viet under gældende regler.

 

Skov og smukke landskaber

Et borgerligt bryllup behøver ikke kun at foregå på rådhuset. Fremstår tanken om at blive gift i Guds fri natur for dig som den rene bryllupsidyl, så er det bare at springe ud i det. Mulighederne er mange: Blomsterport i haven, en solplet i skovbrynet, skønne italienske landskaber med middelalderbyer, borge og vinmarker. Det er kun fantasien og pengepungen, der sætter grænserne.

Hvis I skal giftes uden for rådhuset i Danmark, gælder samme regler, som hvis I skulle giftes på rådhuset. Man skal huske at indsende ægteskabserklæring, dåbs- eller navneattest og evt. skilsmissepapirer, og man skal selv stille med sine vidner. Man skal være opmærksom på, at det ikke er alle med bemyndigelse til at vie jer, der er villige til at foretage vielsen uden for rådhuset. Det er altid en god ide at starte med at henvende sig til kommunens vielseskontor. Får man afslag, kan man enten henvende sig til medlemmerne af kommunens borgerrepræsentation, der alle har bemyndigelse til at foretage vielser, eller til en frikirke i området. Husk altid at rette henvendelse til kommunen, hvis I vil giftes på et offentligt sted. Vil man giftes i en offentlig park eller have, skal man rette henvendelse til Skov- og Naturstyrelsen.

Vil I giftes i Italien, kan I evt. henvende jer til Francesca og Rachele hos WedInItaly.com. De tilbyder at ordne hele molevitten for jer, så I blot skal tænke på at nyde den store dag. Bryllup i Italien

 

Strand

Hvad kan være mere vidunderligt end et bryllup i den friske luft med lyden af bølgernes brusen, som de slår ind over strandbredden og vindens lette susen i siv eller palmetræer. Vil man giftes på stranden, er det også en mulighed. Både ude og hjemme. Vælger man en dansk strand, gælder samme regler, som hvis I skulle giftes på rådhuset. I skal huske at indsende ægteskabserklæring, dåbs- eller navneattest og evt. skilsmissepapirer, og I skal selv stille med jeres vidner. Som med et skovbryllup skal I være opmærksomme på, at det ikke er alle med bemyndigelse til at vie jer, der er villige til at foretage vielsen uden for rådhuset. Start altid med at henvende jer til kommunens vielseskontor. Får I afslag, kan I enten henvende jer til medlemmerne af kommunens borgerrepræsentation, der alle har bemyndigelse til at foretage vielser, eller til en frikirke i området.

Vil I giftes på en strand i udlandet, er der også mulighed for det. Hvad med et caribisk bryllup til de stemningsfyldte toner af calypsomusik? Det kan også være, I er mere til en intim ceremoni under en port af palmegrene svøbt i tyl i det hvide sand på Koh Samui. Hotellet Big John Resort tilbyder alt fra borgerligt, katolsk og protestantisk bryllup til et vaskeægte traditionelt thaibryllup, hvor man bliver velsignet af buddistiske munke.

Er I blevet hooked på et bryllup i sandet under varmere himmelstrøg? Hos Strobel Travel kan I få mere at vide om bryllup i Caribien. De steder, der her er lavet aftaler med, foretager alle vielser, der er godkendt i Danmark. Vil I til Thailand kan I via deres hjemmeside henvende jer til Big John Resort. Her kan I også læse mere om de forskellige bryllupper. Bryllup i Thailand

 

Undervandsbryllup

Er I nogle vandhunde, og er stranden ikke helt tæt nok på vandet for jer, er der også mulighed for at blive gift under vandet, hvad enten man er til hjemlige omgivelser eller ønsker lidt mere eksotiske himmelstrøg. Herhjemme blev et par for nogle år siden gift mellem hajer, småfisk og andet godt i Kattegatcentret i Grenå. Andre par har valgt at tage turen til Thailand, hvor man i provinsen Trang kan blive gift på dagen, der emmer af kærlighed - Valentines Day.

Vælger I at blive gift i udlandet, og er I i tvivl om hvilke attester, I skal bruge, kan I kontakte vielseskontoret i jeres kommune. Hos Folkeregistret kan I få udstedt en attest om, at I begge er ugifte og har bopæl i Danmark, og hvis det land, I har valgt at blive gift i, kræver en legalisering af denne attest, skal I sende den til Indenrigs- og Sundhedsministeriet, som tager sig af det. Skal attesten og evt. andre papirer oversættes til det pågældende lands sprog, skal I sende materialet til Udenrigsministeriet.

Vil I giftes under vandet i Danmark, så start med at kontakte stedet, hvis det er privatejet og kommunen, hvis det er et offentligt sted. I skal også selv sørge for at finde en person, der er villig til at vie jer. Undervandsbryllupper i Trang kan købes som pakke. Man skal udfylde en ansøgning og en dykkerregistrering og vedlægge kopi af blandt andet pas. Udover bryllupsceremonien inkluderer pakken overnatning, fuld pension, bryllupsgaver, indenrigsfly mellem Bangkok og Trang, og delvist dykkerudstyr. Man skal selv medbringe maske, våddragt og finner.

For brudeparret koster et undervandsbryllup i Trang ca. 4400 kroner. For gæster ca. 1100 kroner/person. Oven i disse priser kommer så flyrejsen til og fra København. Trang Undervandsbryllup

 

Udenlandsk bryllup kræver tålmodighed

I nogle lande kan det være en temmelig kompliceret affære at få tilladelse til at blive gift. Ét er de attester mm. man skal have styr på hjemmefra, noget andet er de eventuelle regler, der gælder i det land, man har valgt at gifte sig i. Man skal huske at væbne sig med tålmodighed. Meget ofte kan tingene trække i langdrag, og det kan virke helt uoverskueligt. Men forbereder man sig godt hjemmefra og, ikke mindst, i god tid, skulle det nok kunne lykkes. Det er altid en fordel at vælge en arrangør, der har referencer, er godkendt og selvfølgelig erfaring. Man skal altid søge information hos myndighederne, så man er sikret, at alt er på sin rette plads. Det ville være ærgerligt at komme hjem flere tusind kroner fattigere og med et ugyldigt ægteskab. Hvis du vil vide mere om at blive gift i udlandet, kan du bruge linket nedenfor. Værd at vide om ægteskab i udlandet
 

Den store bryllupsguide

Har du styr på brylluppet? Hvordan skal kjolen se ud, og hvad med ringene, blomsterne og transporten? Har du brug for en hjælpende hånd så læs AOKs ultimative bryllupsguide. Klik her og læs mere

 

Det mener brugerne..

Super !!

Takker for en super god artikel!!

Mvh
Linse
http://www.boudoirstudio.dk

 

reply this post

If you try to find locality where you can get resume services here is very positive place for you about this good topic, which implement examples and gives an excuse to learn how make great CV resumes . But this site is more amusing, and more operative.

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register