Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/12

De 5 uhyggelige

  • Foto: Foto: Marie Hald/Scanpix 2011 Foto: Foto: Marie Hald/Scanpix 2011

Oktober måned er Halloween-måned, og det er ikke bare Tivoli, der starter løjerne tidligt og har skruet endnu mere op for uhyggen end vanligt. Der er gys over hele byen! Vi har fundet en blodig håndfuld af de slemmeste af slagsen.

Skrækfest for voksne

Halloween sæsonen. Foto: Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2012

Halloween er karneval for de voksne – fyldt med skræk, uhygge og blodindsmurte udklædninger. Og det er efterhånden blevet lidt af en tradition her i landet, at den sidste weekend i oktober er ganske tætpakket med udklædningsfester med uhyggeligt tema.

På rockklubben Sin City i Kødbyen er de tidligt ude med indbydelserne, for her holder de naturligvis også en vild og rockfyldt Halloweenfest på to etager med horrortema.

Mainfloor dekoreres som et blodindsmurt lighus med et stænk af slagtehal og uhyggeligt hospital, mens dødsmetalkælderen Döwn Belöw indrettes på klassisk amerikanervis med hekse, græskar og monstre.

Blandt aftenens optrædende er det danske blues-punkband Java Skull, som spiller ind-til-benet sumpet blues og garagerock (»historier om død, forrådnelse, tough love og andre herligheder,« som de selv beskriver det), og resten af natten er bare fyldt med rock, konkurrencer og sikkert også et par blodindsmurte skræk-sygeplejersker, der vrider sig letpåklædt rundt om en pole-stang.

Hvad: Sin City Halloween
Hvor: Høkerboderne 18-22, Kbh. V
Hvornår: Lørdag 27. oktober
Hvordan: 60 kr. inkl. øl

Massemorder og mørk bagtrappe

Baggård på Svanevej hvor Blekingegadebanden blev stiftet. Foto: Kristian Sæderup

En restaurant. Bordene er dækket, gæsterne ankommer, og værtsparret tager imod.

Men noget er galt. Det er som om, der hviler en forbandelse over stedet. Er det virkelighed, drøm eller mareridt? På Husets Teater udforsker de, hvad der sker, når angsten vækkes.

»Sidste skrig« er et gæstespil af den anerkendte danser og koreograf Tali Rázga, og forestillingen er inspireret af historien om danmarkshistoriens største massemorder, Dagmar Overbye - kvinden, der i starten af 1900-tallet angiveligt slog mere end 20 spædbørn ihjel.

Forestillingen er målrettet de 13-19-årige (og deres modige voksne). Der er kun plads til 30 publikummer pr. forestilling, som foregår både oppe og nede og rundt omkring i bygningen, og publikum kan bl.a. forvente at blive sendt af sted én for én ned ad en mørk bagtrappe, kun ledsaget af et par høretelefoner.

Hvad: »Sidste skrig«, Hvor: Husets Teater, Halmtorvet 9
Hvornår: 31. oktober – 16. november 2012, ma-fr kl. 11 og kl. 20, lø kl. 17
Hvordan: Billetter 130/60 kr. for unge.

Uhyggelig Vandring

Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2012

Halloween er kendt som en ny dansk tradition importeret fra USA, men før i tiden havde Danmark sin egen Halloween, som kaldtes allehelgensaften.

Det var en aften og nat, hvor trolde, hekse, gengangere og andre af mørkets væsner trådte frem for at skræmme livet ud af de levende. I gamle dage var byerne ikke så store. Der var ingen gadelamper, og langt de fleste mennesker boede på landet.

En ting var at være ud om dagen en helt anden om natten. Gå med på en skummel og uhyggelig vandring i Østre Anlæg og få en fornemmelse af, hvad der skræmte danskerne i gamle dage. Hør om de mange skumle væsner, som vores forfædre troede luskede rundt i skovene og brølede fra sumpene, flaksede over deres hoveder og sneg sig rundt på kirkegården og ned af landsbygaden.

Hvad: Halloween-walk Hvor: Østre Anlæg. Indgangen ved Stockholmsgade/Dag Hammarskjolds alle. 2 min. fra Østerport station.
Hvornår: 12, 13, 14, 15, 26, 27 og 28 oktober, klokken 19.00. Varighed: Ca. en time.
Hvordan: Pris: Børn og voksne 60,- pr. næse. Betales kontant ved start af tur. Egnet fra 7-8 år. Husk tilmelding.

Grønlandsk Gys

Foto: Keld Navntoft

Det er ikke ofte, man får lejlighed til at se en grønlandsk gyser. Faktisk er det aldrig sket før, for Grønland har aldrig før produceret en gyserfilm. Men det har de nu.

Filmen hedder »Qaqqat alanngui« – eller »Skygger i fjeldet« på dansk – og den er ikke blot den første grønlandske gyser, det er også den største biografsucces, verdens største ø nogensinde har haft.

Inspiration til filmen kommer fra det grønlandske begreb »en fjeldgænger«, som er beskrivelsen af en slags forsmået eneboer, der har isoleret sig i fjeldene og ifølge sagnet antager dyrelignende træk og med tiden får overnaturlige evner og bliver til et spøgelse.

En gruppe nybagte studenter tager på tur til et øde fjeldhus for at fejre deres overståede eksamener. Studenterne har tænkt sig at feste en hel weekend i huset og har ikke mulighed for at komme væk, før weekenden er slut. De fortryder dog, da de kort efter ankomst finder ud af, at de ikke er helt alene.

Hvad: Danmarkspremiere på »Qaqqat alanngui« (»Skygger i fjeldet«)
Hvor: Husets Biograf Hvornår: Lørdag 13. oktober klokken 19:00 og 21:30, samt søndag 14. oktober klokken 17:30
Hvordan: Billetter af 50 kr. bestilles på mail: jack.stevenson@mail.dk

 

Mordredskaber og lig

Politihistorisk Museum. Foto: Liselotte Sabroe

Politihistorisk Museum på Nørrebro ser ved første øjekast ganske tilforladeligt ud. Men når du er blevet dus med politikorpses historie i stueetagen, så smut op på 1. salen, hvor Kriminalmuseet ligger og gå ind i det rum, der hedder »Sovestue nr. 2«. Her plejede trætte politimænd at hvile sig før i tiden, men i dag er rummet helliget mordredskaber, fotos og bevismateriale fra store danske mordsager.

Det er i det store skab langs væggen til højre, at de blodige grusomheder gemmer sig. I det store glasskab hænger et gammeldags strygejern ved siden af reb, et lille hvid lommetørklæde med blodstænk, en kølle og sågar en blå babylift. Ved siden af hver genstand står et nummer og navnet på mordsagen, f.eks. 'Gurli-sagen', 'Stengadedrabet', 'Slipsemordet' og 'Belvederesagen'. Hvis du tør, så hiv skuffen ud, der passer til nummeret og se de grusomme fotos og dokumenter, som fortæller historien bag sagen og opklaringsarbejdet. Men husk: indholdet er ej for børn og sarte sjæle.

Hvad: Kriminalmuseet, Politihistorisk Museum
Hvor: Fælledvej 20
Hvornår: Tir, tor og søn kl. 11-16
Hvor meget: Voksne 35 kr., børn under 18 - 10 kr.
Politihistorisk Museum

 

Det mener brugerne..

det er jo mig

..det er sgu da et gammelt billede af mig fra zombie crawl, det der o.O ikke at jeg har set det her billede før. jeg må have glemt at det var blevet taget

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register