Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 27/10/11

De 5 gange massage fra hele verden

  • Foto: Søren Bidstrup Foto: Søren Bidstrup
Når kulden sætter ind og kroppen går i stå, er massøren altid et besøg værd. AOK har lagt sig på den thailandske, tyrkiske, japanske, danske og kinesiske massagebriks.

Sofiebadet

Sofiegade 15 A-B
1448 København K

Tyrkisk hammam

Foto: Morten Juhl

Tyrkisk hammammassage er varme, damp, sæbeskrubberi og vand i store mængder i Badehuset Sofiebadet.

Sofiebadet er fra 1909 og Københavns ældste badehus, og med deres tyrkiske hammam fra 2010 er Sofiebadet en afslappende blanding af østlig og vestlig badekultur i tyste, højloftede, marmor- og mosaikbeklædte rum. Efter at have været i sauna og et dyp i trækar går jeg ind i badehusets kuppelformede hammam.

Her lægger jeg mig på den 30 grader lune marmorsten, og massør Kirstine Søndergaard går i gang med at smøre mig ind i olieret skum, lavet af tyrkisk olivenoliesæbe.

Med skumposen masserer hun blidt og skummer det hele op, så jeg til sidst er dækket af en 30 cm tyk skumdyne. Bagefter giver hun mig en let sæbemassage og går derefter på ægte tyrkisk vis i gang med at skrubbe mig med en handske af gedehår.

Det sætter for alvor gang i blodomløbet. Til sidst ælter hun min hud igennem med en mynteskrub og skyller mig af med varmt og koldt vand. Huden er babyblød, og jeg er ør af alt det afslappende vand.

Hvad: Tyrkisk hammammassage
Hvor: Sofiebadet
Hvornår: Man.-tors. kl. 16-21. Hammam hver dag fra kl. 11 også i weekenden. Bestilling nødvendig.
Hvor meget: Kurbad 125 kr. Hammammassage: 425-725 kr. sofiebadet.dk


Zen Shiatsu Center

Havnegade 43
1058 København K

Japansk Shiatsu

Genrebillede. Foto: Colourbox

Livsenergi og energibaner. Shiatsumassage kaldes akupunktur uden nåle og er en blid japansk sundhedsbehandling, der stammer fra Østen, som i modsætning til vestlig massage ikke kun baserer sig på viden om anatomi, men også viden om menneskets energibaner.

Massør Graeme Docherty tager imod mig i Zen Shiatsu Center. Her er helt stille.

Jeg lægger mig på ryggen på en stor madras, og han går med hænderne roligt i gang med at presse og afsøge min mave og mellemgulv for at lokalisere mine svage energier. Han presser både blidt og hårdt rundt omkring på kroppen for at fjerne blokeringer i mine energibaner. Shiatsu betyder direkte oversat »finger-tryk«, og fingertryk er netop den teknik, der anvendes i massagen.

Alene ved hjælp af massørens fingertryk, strøg med håndfladerne og stræk af kroppen genoprettes balancen.

Shiatsu er en genopretningsmassage, som både styrker og stimulerer de indre organer og immunsystemet og kan blandt andet afhjælpe ryg- og skuldersmerter, fordøjelsesproblemer og symptomer på stress.

Det snurrer behageligt i kroppen, da jeg fuldstændigt afslappet går derfra.

Hvad: Japansk Shiatsumassage
Hvor: Zen Shiatsu Center, Havnegade 43
Hvornår: Dagligt, bestilling nødvendig.
Hvor meget: 550 kr. for en time, 300 kr. for 30 min.

Body sds

Pilestræde 59
1112 København K

Body SDS

Ida Bregninge behandles af Bengt Valentino Foto: Andreas Hagemann Bro

Danske Body-sds – eller Body Self Development’s System – er et specielt dansk behandlings- og træningssystem, der behandler det moderne menneskes skavanker med specielle massageteknikker og mobiliserende ledfrigørelser.

Inden behandlingen går i gang, tager terapeut og grundlægger af Body-sds, Bengt Valentino en samtale med mig om mine kropslige skavanker.

Derefter lægger jeg mig med et tæppe på briksen. Med en let pulserende massage frigør han mine spændinger og løsner med et fast greb for stive led, så det kan både føles og høres.

Åndedrætsterapi er også en del af behandlingen, og han trykker mig på forunderlig vis på maven, så luften strømmer ud i hele kroppen.

Terapeuten forklarer mig hele tiden, hvad han gør, så jeg er med. Behandlingssystemet Body-sds er udviklet gennem tre generationer siden slutningen af 1940erne, og det engelske navn skyldes, at behandlingssystemet har et klart internationalt sigte. Trods – eller på grund af – højlydte ledfrigørelser og faste greb, føles min krop efterfølgende ufatteligt let, veltilpas og sund.

Hvad: Body-sds behandling
Hvor: Pilestræde 59
Hvornår: Dagligt, bestilling nødvendig
Hvor meget: En behandling koster 815 kr.

Lotus Thai Massage

Markmandsgade 3
2300 København S

Traditionel Thai

Foto: Søren Bidstrup

Traditionel Thai Massage er en oldgammel kropsterapi, som stammer fra Indien fra over 2.500 år tilbage.

Med dybtgående massage, yogalignende positioner og muskelstræk, ælter traditionelle thai-massører kroppen godt og grundigt igennem.

Karnchana Olsen på 61 år tager imod i sin klinik Lotus Thai Massage, som hun har haft i ti år. Hun er uddannet efter de højagtede thailandske Wat Po-teknikker, hvilket er et afgørende kvalitetsstempel for traditionel thaimassage. Thailandsk rislende musik og den stærke duft af tigerbalsam har sin øjeblikkeligt afslappende effekt, da jeg ligger på madrassen.

Den lille, bomstærke kvinde tager godt fat og bruger hele sin krop til at massere mig. Snart går hun rundt på mig med både fødder og knæ, snart hiver hun i mine arme og ben med en sumobryders styrke. Hun folder min krop sammen, trykker med fingre og tæer på mine fødder og hænder og masserer mine tindinger.

Fotografen mumler »av, av«, men min krop tager velvilligt imod frøken Olsens hårdhændede behandling. Hun ved, hvad hun gør.

Hvad: Traditionel Thaimassage
Hvor: Lotus Thai Massage
Hvornår: Dagligt, telefonisk bestilling nødvendig. Tlf. 32 96 05 43
Hvor meget: 400 kr. for en time, 250 kr. for 30 min.

Tre Små Kinesere

Tordenskjoldsgade 11 st. th
1055 København K

Kinesisk Qi Gong

Foto: Bardur Eklund

Qi Gong er en 5.000 år gammel kinesisk lægekunst, som er grundlaget for akupunktur og Tai Chi.

Qi Gong-massage arbejder ligesom Shiatsumassage ikke bare mekanisk med kroppen, men også med kroppens energibaner.

I klinikken Tre Små Kinesere tæt på Kongens Nytorv tager kinesiske Tann Long roligt imod mig iført en hvid kampsportslignende dragt og fører mig ind i spartansk indrettet rum med dæmpet loftslys.

Han spørger, om jeg har specielle smerter for evt. at arbejde særligt med dem. Kinesisk QiGong-massage hjælper på alt fra musearme, stive muskler, myoser og stress. Jeg tager mit tøj af, bortset fra trusser, og lægger mig på briksen. Tann Long trykker og masserer med langsomme og rolige bevægelser i meditativ stilhed.

Kineserne hævder, at Qi Gong styrker intelligens og hukommelse samt modvirker senilitet og forlænger livet, og mange kinesere kan udføre Qi Gong på hinanden. Tann Long har også en dansk massageuddannelse.

Hvad: Kinesisk Qi Gong-massage
Hvor: Tre Små Kinesere
Hvornår: Dagligt, telefonisk bestilling nødvendig. Tlf. 70 25 30 25
Hvor meget: 550 kr. for 45 min. Rabatkort kan købes.

 

Det mener brugerne..

beauty Avenue på Frederiksberg

Er ubetinget byens bedste wellness center - med et altid glad, imødekommende,dygtigt og professionelt personale.

 

Kinesisk massage

Jeg kan varmt anbefale kinesisk massage hos Klinik Anmo på jagtvej. Rigtig dygtige og kun 500 kr for 1 1/2 time. Man kan også købe rabatkort der, så bliver det vist 450kr. De er meget grundige og jeg synes virkelig at man får meget for pengene. Jeg går der selv 1-2 gange om mdr:)

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register