Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 20/09/12

De 5 gakkede

  • Foto: Thomas Leonardo Pedersen Foto: Thomas Leonardo Pedersen
Kapooow! Der er masser af vanvittig tegneserieaction og skørhed at kaste sig ud i i byen i de nærmeste dage – fra stoleræs til undervandsboksning. Vi har fundet en håndfuld af de bedste og vildeste ting.
 

Rugbrødsmotorræs

Nogle drenge har bygget sig en sæbekassebil. Foto: BENT LARSEN

Du troede sikkert, at sæbekasseløb var en gammel, glemt disciplin fra dengang, der ikke fandtes computerkonsoller, internet og fjernstyrede helikoptere.

Men nu vækkes sæbekassebilerne igen til live og det første DM i Sæbekasseløb bliver en realitet på Rådhuspladsen denne lørdag.

Det er bilfabrikanten Volkswagen, der står bag mesterskabet, som har fundet finalisterne gennem tre regionale finaler. Lørdag skal det bedste team dyste om en kør-selv-ferie til Disneyland i Paris.

Om vinderne skal køre til byernes by i sæbekassebiler, melder historien dog ikke noget om. Alle nysgerrige kan deltage i løjerne.

Mesterskabet byder nemlig på et 100-meterløb, som er åbent for alle. Man kan endda få stillet en sæbekassebil til rådighed, og præmien er en dag som racerkører på Jyllandsringen - i rigtig bil og for fire personer.

Rugbrødsmotorerne startes kl. 12, hvor Felix Smith byder velkommen og Niklas giver koncert. Det er gratis at kigge med, og danmarksmesterskabet er tænkt som starten på en ny tradition, der igen skal gøre sæbekassebilerne populære.

Hvad: DM i sæbekasseløb
Hvor: Rådhuspladsen
Hvornår: 22. september, kl 12-16
Hvordan: Gratis

 

Fræs på kontorstol

Foto: Thomas Leonardo Pedersen

Hvem er Danmarks hurtigste til at fræse ned af Frederiksberg Bakke på en kontorstol? Dette vigtige spørgsmål afgøres søndag eftermiddag, hvor danmarksmesterskaberne i stoleræs afvikles for første gang.

16 fartglade og frygtløse vovehalse iført hjelme og knæbeskyttere fræser fire af gangen ned ad den længste bakke i byen i hæsblæsende højt tempo, mens de prøver at skuldre hinanden af banen og på andre måder indtage føringen, så de kan trille i mål som den første.

De to hurtigste fra hvert ræs ryger videre i turneringen, indtil den ultimative kontorstol-fræser er fundet. Bakken er naturligvis spærret for trafik i de to timer, danmarksmesterskaberne varer, og for hvert ræs fyldes banen med yderligere forhindringer, så det bliver sværere og sværere at gennemføre.

Udover den vilde og hæsblæsende underholdning på asfalten er der øl, vand, pølseboder samt chillout-område og letpåklædte paraplypiger (af begge køn) til publikum, der også kan få lov til at prøve DM-ruten selv, hvis de tør.

Hvad: DM i stoleræs
Hvor: Frederiksberg Bakke. Start-område ved Zoologisk Have.
Hvornår: Søndag 23. sept. kl. 14 til 16
Hvordan: Gratis

 

Smack! Bang! Kapooow!

Foto: PR

Action Academy fyres af for første gang og fylder klubben med lysende kæmpeballoner, mangapiger hængende fra gynger i loftet og ægte muskelsvulmende superhelte presset ned i stram spandex

Der bliver knald på på natklubben Simons fredag aften, hvor det for alvor er slut med at sidde og lave trutmund og tjekke de andre borde ud hen over en champagneflaske, når konceptfesten Action Academy fyres af for første gang og fylder klubben med lysende kæmpeballoner, mangapiger med plirrende kæmpeøjne hængende fra gynger i loftet og ægte muskelsvulmende superhelte presset ned i stram spandex, der stormer rundt på klubben og redder gæsterne på dansegulvet, når de mindst venter det.

Kommer man til skade, er der indrettet et felthospital i den tidligere dværgbar, hvor meget frække sygeplejersker behandler én med lattergas, helende shots og vodka i sutteflaske, mens dem, der stadig kan stå på benene, kan gå amok på dansegulvet (eller på baren eller i møblementet - der er ingen regler denne aften) til TooManyLeftHands, Sami Kid, Lou Van og Frederik Thode i et inferno af sæbebobler og generel skørhed.

Og hvis man vil have et permanent minde på festhuden, er der også en (ædru)tatovør til stede.

Hvad: Action Academy - Kapoow!
Hvor: Simons, St. Strandstræde 14
Hvornår: Fredag 21. sept. kl. 23.30
Hvordan: 100 kr. i døren Boksning i vand

 

Helt pip pip

Hvidvinget måge ( Larus glaucoides )på havnen i Hirtshals februar uge 7 2012. En 2. K fugl, en første vinter ungfugl, der altså kom ud af ægget sidste forår. Den cremefarvede fugls lyse dragt uden antydning af sorte tegninger er karakterisk. Hvidvinget måge er sjælden gæst og blæst herned fra nordatlanten og Island af den kraftige storme i vinterens løb.  Foto: Steffen Ortmann

Teater Grobs forestilling »Børn er dumme« har spillet siden starten af måneden, men lørdag kan man opleve en særlig højtflyvende version af forestillingen.

Denne dag omdannes den nemlig til det, teatret selv kalder en »ornitologisk totaloplevelse«. Der er tale om en teaterkoncert med bandet Dans & Lær, som har bygget deres elektroniske musik op omkring fuglelyde fra et gammelt ornitologisk kassettebånd.

Man behøver ikke være nogen ørn ud i det ornitologiske for at finde teaterkoncerten interessant; Dans & Lær har nemlig høj underholdningsværdi også selv om man ikke interesserer sig for den lærdom, der ligger i musikken.

Bandet medbringer også ornitologen Ole Geertz-Hansen, som netop lægger stemme til det bånd, Dans & Lær har baseret deres musik på.

Han vil bruge næbbet flittigt og bidrage til musikken med historier fra fuglenes verden.Det visuelle element er lagt i hænderne på tegneren Jens Olesen, som man måske vil genkende fra naturprogrammer på DR.Jens Olesen vil live-tegne en række fugle i takt til musikken.

Hvad: Teaterkoncert med fugleband
Hvor: Teater Grob, Nørrebrogade 37
Hvornår: Lørdag 22. sept. kl. 20
Hvordan: Billetten.dk

 

Boksning i vand

Svømmer i Struer har vundet et hav af medaljer. Han er Danmarks største talent i årgang 94. Foto: Johan Gadegaard. Foto: Johan Gadegaard

Hvis man er ved at køre træt i de samme gamle workout-rutiner nede i træningscentret og de samme gamle gå-i-byen-rutiner bagefter, kan man slå to fluer med et smæk og prøve noget HELT nyt, hvor udtrykket en våd tur i byen får en helt ny betydning

Her kan man nemlig prøve kræfter med en form for træning, som de færreste nok har kastet sig ud i før: træning i vand kombineret med discolys og houserytmer serveret af dj Tim Andresen.

Træningen foregår i DGI-byens bassiner og består blandt andet af aqua-circuit-træning (et mix af svømning og effektive workouts på bassinkanten), pletpudeboksetræning i vand samt aqua-biking på specialfremstillede cykler.

Og når der så er trænet igennem i to timer, afsluttes der med afslapning i varmtvandsbassinet - og ikke mindst dykning efter præmier, der ligger på bunden af springbassinet.

Der er adgang til omklædning fra 18.30 og fælles opvarmning fra kl. 19.10.

Hvad: Big Splash
Hvor: DGI-Byen, Tietgensgade 65
Hvornår: Lørdag 29. september kl. 18.30 til 22.30
Hvordan: 150 kr. plus gebyr på www.billetto.dk

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register