Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 10/01/13

De 5 der får dig ovenpå i januar

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Januar er den klassiske kurmåned. Det er NU, det skal være. Så blæs på vintermørket og kom i gang med den sunde livsstil. AOK viser dig hvor.

Løb dig til velvære

Foto: AOK, PR

Det kan være fristende at blive hængende i sofaen med alle sine ekstra decemberkilo og dyrke januartristessen med en ordentlig skål popcorn og hel masse dvd’er.

Men nej! Uanset hvor meget mørket plager dig, så er januar tag-dig-sammen-måneden, og der er en anden og mere kalorieforbrændende (og meget københavnsk) måde at opleve film på. Nemlig med Running Tours Copenhagen, som tilbyder en løbende og guidet sightseeing-tour gennem byen med fokus på filmlocations og scener fra danske film. Og det er både de kendte og de mindre kendte - fra Langebro, som bliver gnasket i stykker af uhyret i den klassiske monsterfilm »Reptilicus«, til kirken, hvor Drengene fra Skt. Petri havde deres optagelsesprøver.

Hele løbeturen varer omkring halvanden time og afsluttes naturligvis med Kim Bodnias legendariske spurt i »Pusher«. Og hvis man ikke er den helt store filmelsker, kan man glæde sig til den næste løbesightseeingtour, som Running Tours har i støbeskeen, med fokus på Kierkegaard.

Hvad: Running Tours Copenhagen
Hvor: Filmturen starten ved Søpavillonen
Hvordan: Priser, info og booking på runningtours.dk. Køb dig til velvære

Pure Shop

Grønnegade 31
1107 København K

Køb dig til velvære

Foto: Erik Refner

Har man først haft lækre, økologiske skønhedsprodukter i sit badeværelsesskab, ved man, hvorfor denne type produkter er dyrere end den slags, man kan købe for en halvtredser i supermarkedet. De emmer nemlig af overskud, velvære og selvforkælelse af den slags, enhver grå januardag kan kalde på.

Hos det økologiske parfumeri Pure Shop i Grønnegade står række efter række af hudplejeprodukter, makeup og parfume. Alle butikkens produkter er fremstillet uden brug af skadelig kemi og syntetiske duftstoffer, og Pure Shop forhandler blandt andet hudpleje fra Suki Skin Care, økologisk makeup fra Jane Iredale, skrubbecremer fra Karmameju med krystalsalte fra Himalaya og økologiske cremer fra Logona. Butikken fører også produkter til mænd og børn samt øko-parfumer. Og er du i tvivl om, hvilken type ansigts- eller kropspleje der passer til dig, kan du få kompetent vejledning af Pure Shops ekspedienter, der alle er uddannede kosmetologer eller kosmetikere. /liqu

Hvad: Pure Shop
Hvor: Grønnegade 36, Kbh. K.
Hvornår: Man. til tors. fra 10 til 18, fre. fra 10 til 19 og lør. fra 10 til 16.

SenseS

Sommerstedgade 7
1718 København V

Sved dig til velvære

Foto: Ikke oplyst

Et af de seneste skud på stammen inden for mindfullness træningsgenren, er yogaformen, med den sigende betegnelse, ‘hot yoga’. Hot yoga udføres i et ekstra opvarmet lokale og er derfor glimrende, hvis du skal have julefedtet svedt ud. Hot yoga er kommet til Danmark fra New York, hvor yogaentusiaster i adskillige år har kunnet indtage klassiske yogastillinger som ‘down dog’ og ‘solhilsen’ med ekstra sveddryppende pande. Inden for hot yoga er alle de klassiske yogaformer nemlig repræsenteret; som f.eks. hatha-, vinyassa- og astanga-yoga. I København har en del yogacentre efterhånden taget hot yoga til sig som deres hovedattraktion, som f.eks. centret SenseS på Vesterbro. Centret, der ejes af den tidligere Hard Work Studio-indehaver Susan Søgaard, åbnede i 2012 og er et af de første centre, der under samme tag tilbyder både yogatimer, styrketræning og konditionstræning.

Hvad: SenseS
Hvor: Sommerstedgade 7, København V
Hvornår: Mandag og onsdag 9:30-20:00, tirsdag og torsdag 6:45-21:00, fredag 9:30-19:00, lørdag 9:15-13:00, søndag 9:00-12:30

Café N

Blågårdsgade 17
2200 København N

Spis dig til velvære

Flere løbeture, grøntsager på tallerknen og ønsket om en mere trind talje. De ambitioner har mange danskere her i begyndelsen af det nye år, og det kan faktisk godt opfyldes med et besøg på et af Københavns spisesteder. Også uden at det leder til en uønsket samtale med bankrådgiveren.

Kuren hedder Cafe N, og det lille spisested på Nørrebro giver portioner i gavmilde størrelser fra et menukort med mange forskellige vegetarretter. Ejerne af vegetarperlen i Blågårdsgade har som mål at give alle de spisende gæster et måltid der mætter, uden at det også bliver til en dyr regning. Eksempelvis koster en veggeburger bare 45 kroner, og drikkevarerne holder sig bestemt også i den pæne ende af skalaen. Dessertudvalget er dog sparsomt, så det bryder ikke mange nytårsfortsætter.

Cafeens gæster finder måske pladsen trang, men til gengæld sørger personalet for servering både morgen, middag og aften.

Hvad: Cafe N
Hvor: Blågårdsgade 17, 2200 København N
Hvornår: Åbningstider mandag til lørdag fra klokken 08.00 til 22.00. Søndag fra klokken 09.00 til 21.00

Solar Plexus

Studiestræde 43, kld.
1155 København K

Detox dig til velvære

Foto: Ikke oplyst

For at starte på en frisk i sit nye og lækre legeme skal man jo have alt det gamle og dårlige ud. Altså: Detox! Et af de steder i byen, som tilbyder den slags, er velværeklinikken Solar Plexus, som blandt deres 26 tilknyttede massører, behandlere og undervisere har to detox-eksperter, der kan få dig afgiftet og udrenset.

Detoxbehandlingen starter med en individuel vejledning, hvor det afgøres, hvilke dele af dit system, der er særligt belastet, og alt efter, om det er lever, nyrer eller luftveje (eller noget fjerde), der bør ryge i fokus, skræddersys der en individuel udrensende kostplan, som yderligere kan suppleres med særligt udrensende kure. Så ud med sukker og kaffe, ind med marietidsel, epsom-salt og ornithinekapsler. Den individuelle konsultation tager en halv time, og for en ekstra effektiv kickstart kan den med fordel suppleres med en omgang zoneterapi, der sætter yderligere fut i processerne. /chris

Hvor: Solar Plexus
Hvor: Studiestræde 43, Kbh. K
Hvordan: 375 kr. for en halv times detox-konsultation. 580 for en time inklsuiv zoneterapi. Bookning på solplex.dk

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register