Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 05/02/13

De 5 bedste til fastelavn

  • Foto: Tommy Kofoed Foto: Tommy Kofoed
Med februar følger fastelavn med alt, hvad der dertil hører af fjollede kostumer, tøndeslagning og bollespisning. Vi har fundet et par arrangementer, der, ud over de traditionelle fastelavnsingredienser, har noget særligt at byde på.

Havnebadet Islands Brygge

Islands Brygge 14
2300 København S

Den anderledes fastelavnsfest

Havnebadet Islands Brygge tilbyder københavnerne en mulighed for at få en dukkert i sommerhalvråret. Foto: Bjarke Bo Olsen

Hvis du og familien er af den slags, der elsker at hoppe i bølgen blå - frostvejr eller ej - så er det her måske jeres drømmefastelavnsfest.

Havnebadet på Islands Brygge inviterer til årets koldeste gys kombineret med fastelavnskostumer og en kat, der skal slås af tønden. Men hvis du ikke er til svømmeture i februar, er du og din familie alligevel mere end velkomne.

Fastelavnsfesten arrangeres af bestyrelsen for Vinterbad Bryggen og byder ud over fastelavnstønder, hængt op over det kolde vand, også på ophængte tønder til dem på fastland. Og saunaen er tændt op, så du kan genvinde varmen, når du (måske) har været en tur i det iskolde vand og slået på tønden.

Til de små vil der også være varm kakao og fastelavnsboller og selvfølgelig en præmie til kattedronningen og kattekongen - stor eller lille. Derudover anbefales alle at hoppe i det varme kostume og de badende at huske noget varm at drikke eller en lille skarp til halsen.

Hvad: Fastelavnsfest ved og i Havnebadet
Hvor: Havnebadet på Islands Brygge
Hvornår: Søndag den 10. februar kl.12-14 (alle er velkomne).

Skuespilhuset

Sankt Annæ Plads 36
1250 København K

Den dekadente fastelavnsfest

Foto: Jens Nørgaard Larsen

I Skuespilhuset disker Lille Nørderne, aka Jeppe og Marie fra DR og TV2’s programmer, op med en fastelavnsfest, der har mere end tøndeslagning på menuen.

Vanen tro er de to værter fulde af finurligheder, skæg og spas, der får lattermusklerne sat på en prøve hos de små. Og ved dette arrangement får børnene mulighed for at nyde fastelavnens glæder med deres, måske, to yndlingsværter, der under hele seancen inviterer gæsterne til at deltage.

Det er Eventministeriet, der står bag fastelavnsfesten, og de kendetegnes ved, at deres forestillinger ofte er langt mere improviserede og ufærdige end Det Kongelige Teaters øvrige forestillinger.

Arrangementet vil være fyldt med sjove lege, sange, konkurrencer og selvfølgelig obligatoriske skøre fastelavnsudklædninger.

De to lille nørder har, som de plejer, hver især en overraskelse i ærmet til hinanden, og som altid er der kys og kram i overflod til børnene. Efter forestillingen er der tøndeslagning i foyeren og lidt knas til alle.

Hvad: Lille Nørdernes Store Fastelavnsfest
Hvor: Skuespilhuset, Det Røde Rum, Sankt Annæ Plads 36, 1250 København K
Hvornår: Søndag den 10. februar kl. 13 (prisen er 80 kr. per billet).

Butterick’s

amagertorv 17
1160 København K

Den perfekte kostumebutik

Foto: PR

Om du vil være en sexet stewardesse eller Yoda fra Star Wars, eller dit barn vil være rødhætte eller ninja gør ingen forskel. Du finder det her.

Butterick’s på Amagertorv har et gigantisk udvalg i alt fra dragter og parykker til næser, hatte og festmakeup. Og hvis du skal holde en privat fastelavnsfest, kan du også finde alt i spøg og skæmt her. Og priserne er rimelige.

Voksendragter koster fra 59 kr. for en draculakåbe til 2.800 kr. for et full blown julemandskostume i tyk fløjl. Men de fleste dragter ligger til under 500 kr.. Børnedragter koster fra 79 kr. for en mariehønedragt til 399 kr. for et Harry Potter-outfit.

Hvis du er ude i en totalforvandling og vil være sort for en aften, skaldet eller bare have overnaturligt lange øjenvipper, er der også mulighed for det.

Butikkens udvalg bliver tilført nyheder hver dag, så sortimentet er aldrig helt det samme.

Hvad: Butterick’s
Hvor: Amagertorv 17, 1160 København K
Hvornår: Mandag til fredag kl. 10-18, lørdag kl. 11-17 og den første og sidste søndag i hver måned kl. 11-15.

Zoologisk Have

Roskildevej 32
2000 Frederiksberg

Den velgørende fest

Tiger København Zoo Foto: Keld Navntoft

Dyrenes have er et oplagt sted at fejre årets fastelavn blandt pelsede væsener i alle størrelser. Og til årets fastelavnsarrangement har Zoo indgået et samarbejde med WWF; når du køber en billet til arrangementet, er du med til at slå et slag mod illegal handel med truede dyrearter som f.eks. løverne.

Dagens program byder på tøndeslagning i løvernes anlæg. Løverne vil dog ikke være til stede! Og den heldige kattedronning og kattekonge bliver premieret med en tur i løvernes anlæg, hvor de skal hjælpe en dyrepasser.

Derudover vil der i det gamle Elefanthus være udklædte “løver”, der underholder børnene.

Hvis I ikke er blevet trætte oven på fastelavnsaktiviteterne, kan I passende gå forbi ‘Den Arktiske Ring’, der er Zoos nye hjem for arktiske arter som f.eks. isbjørnene. Anlægget har været længe undervejs, men står nu endelig færdigt i al sin pragt.

Hvad: Fastelavn i Zoologisk Have
Hvor: Zoologisk Have, Roskildevej 32, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Søndag den 10. februar fra kl. 10-13.

Amager Bio

Øresundsvej 6
2300 København S

Den for de voksne

Amager bio Foto: PR-foto
Traditionen tro afholder bandet The William Blakes en årlig fastelavnskoncert med udklædningstema og en række gæsteoptrædende venner og idoler, der indtil videre ved årets koncert tæller Shaka Loveless, jazzsaxofonisten Benjamin Koppel, D.A.D.-guitaristen Jacob Binzer, Kresten Osgood og Dreamer’s Circus.

Med årets arrangement er det femte år i træk, at Kristian Leth, Frederik og Fridolin Nordsø og Bo Rande, der tilsammen udgør The William Blakes, spiller op til fest og løjer. Tidligere er fastelavnsfesten blevet afholdt på Vega, Loppen, i Pumpehuset og Amager Bio og med prominente gæsteoptrædener fra bl.a. The Storm, Simon Kvamm og Steffen Brandt.

Ligesom de sidste år, vil både publikum og de optrædende være udklædt, og musikken vil være til dels improviseret. For den årligt tilbagevendende fastelavnsfest er for The William Blakes en anledning til at eksperimentere og overraske gennem musikken. Og netop dette hjælper de mange gæstemusikere med.

Overskuddet fra arrangementet går, ligesom tidligere år, til nødhjælpsorganisationen Partners in Health, der leder nødhjælpsarbejdet i Haiti.

Hvad: The William Blakes’ fastelavnskoncert
Hvor: Amager Bio, Øresundsvej 6, 2300 København S
Hvornår: Søndag den 10. februar kl. 20 (køb billetter via www.amagerbio.dk - pris for forsalg er 140 kr. gebyr og dørsalg 165 kr.).

 

Det mener brugerne..

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester