Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 25/10/12

De 005 til 007

  • Foto: PR -SF Films Foto: PR -SF Films
Agent-agtigt. Hyperdyre diamant-ure, barer med udsigt og maskulin barbering. Her er fem steder, hvor du kan få det ret James Bond-agtigt i København.
 

Barbering a la Bond

Foto: PR -SF Films

Et centralt tema i »Skyfall« er, at de gamle dyder stilles op mod nye metoder. James Bond er en traditionel agent af den gamle skole, også når det gælder den personlige hygiejne, og han sværger til maskulin barbering med ragekniv og barberkost.

Skulle 007 komme til København, ville han formentlig lægge sin morgenbarbering i hænderne på et af de relativt få steder, der stadig tilbyder denne servicen - for eksempel hudplejeklinikken Men’s Room på H.C. Andersen Boulevard.

En gammeldags barbering skiller sig markant ud fra den, man selv foretager hjemme foran badeværelsesspejlet med skraber eller barbermaskine.

De varme klude, som blødgør ansigtshuden og hindrer irritation, den karakteristiske barberkost, samt den særlige ragekniv i hænderne på en professionel barber, gør denne form for barbering til en anderledes behagelig oplevelse, også for almindelige mennesker. Man skal slippe 425 kroner for en retrobarbering hos Men’s Room, men så får man også kælet for hagen i helt op til en time.

Hvad: Gammeldags barbering
Hvor: Men’s Room, H.C. Andersen Boulevard 47, st. th.
Hvor meget: 425 kr.

 

I tråd med traditionen

Foto: PR

Det er svært at holde styr på større bagage når men hele tiden skal deltage i biljagter og slås med gale skurke, der vil overtage verdensherredømmet, men er naturligvis stadig vigtigt at se ordentlig ud, når man er verdens mest kendte agent.

I »Skyfall« er Bond både i Istanbul, Shanghai, London og Skotland, og det meste af tiden iklædt en skarp habit designet af Tom Ford. Men Bond har selvfølgelig skræddere til at hjælpe med udseendet, hvorend han kommer.

Selv om de gammeldags herreskræddere er en uddøende race, er de stadig at finde, også i København. For eksempel på Bianco Lunos Alle på Frederiksberg, hvor Herreskrædderiet har ligget i over 40 år.

Forretningen har siden 1995 været i kyndige hænder hos Peter Undén, som har en fortid som tilskærer og skrædder på Det Kongelige Teater. Undén er en klassisk håndskrædder efter engelske principper og ville til enhver tid kunne klæde 007 - og andre med hang til klassisk stil - behørigt på, hvad enten man skal bruge habit, smoking eller gallauniform.

Hvad: Skræddersyet herretøj
Hvor: Herreskrædderiet, Bianco Lunos Alle 1
Hvor meget: Habit: cirka 18.000 kr.

 

Drik som Bond

Foto: PR

Den ekstremt sjældne single-malt-whisky Macallan 50 fra det skotske højland spiller en fremtrædende og brutal rolle i »Skyfall«. En flaske Macallan 50 kan svinge sig helt op på en købspris på 275.000 kr. hos eksklusive, internationale whiskyforhandlere, men hvis mindre kan gøre det, findes byens vildeste whiskyudvalg hos Kruts Karport, som har mere end 115 forskellige whiskyer på kortet, med særligt fokus på netop de skotske whiskyer.

Hvad: Kruts Karport
Hvor: Øster Farimagsgade 12
Hvornår: kruts.dk

 

Drik i højderne

Foto: Ikke oplyst

Skal omgivelserne være lidt mere Bondagtige end Øster Farimagsgade, kan drikkeriet rykkes til Sky Bar, som med sin placering på 23. etage på Bella Sky-hotellet, er den højst beliggende bar i byen med et vist Shanghai-schwung over udsigten.

Okay, der er lidt færre glitrende neonlys i synsfeltet, men det mildt sagt iøjnefaldende PH-flygel, som er barens kendemærke, kunne snildt høre hjemme i enhver Bondfilm - især hos en skurk af den mere dekadente slags.

Hvad: Sky Bar
Hvor: Bella Sky, Center Boulevard 5
Hvornår: Man–tor 12-00, fre-lør 12-02, søn 12-23

Klarlund

Østergade 22
1100 København K

Find agent-uret

Foto: Ikke oplyst

Enhver, der har bevæget sig rundt i København i de sidste par uger og set de gigantiske Omega-reklamer strække sig mod himlen, kan næppe være i tvivl om, at Agent 007 endnu engang (for syvende gang, faktisk) bærer et OMEGA Seamaster i »Skyfall«.

Men let’s face it: Enhver kan købe et Omega-ur. Skal det være rigtigt eksklusivt og agentagtigt, så er det med at svinge ned forbi den eksklusive ur- og smykkebutik Klarlund, hvis udvalg af luksus-ure og diamantsmykker kan få enhver grådig Bondskurk med hang til ædelstene til at snappe efter vejret.

Butikken meddeler, at de på intet tidspunkt har kunnet mærke finanskrisen. Både udenlandske og danske kunder betaler gerne over 600.000 kroner for en diamant eller 60.000 kr. for et eksklusivt, mekanisk ur, lyder det fra butikken. Har man endnu flere penge til overs, koster det dyreste ur i butikken over en million - et Vacheron Constantin.

Miss MoneyPenny

Strandvejen 138 B
2900 Hellerup

Find den fikse kjole

Den ikoniske sekretær Miss MoneyPenny spiller en noget mere fremtrædende rolle i Skyfall end i mange tidligere Bondfilm. At hun er fiks og velklædt, er der dog ikke ændret på, og vil du selv have garderoben piftet lidt op på Bondmåden, er den eksklusive secondhand-butik Miss MoneyPenny i Hellerup naturligvis det helt rigtige sted - også selvom sekretærlønningen ikke er helt i top.

Her kan du nemlig få fingre i mærker som Day, Malene Birger, Heartmade, Sand, Designers Remix, Karen Millen, Stella M, Gucci, Prada, Burberry og Escada. Tøjet er brugt, men i perfekt stand ("førsteklasses secondhand, håndplukket til kræsne kvinder" som butikken selv beskriver det) og til meget rimelige priser, især hvis man sammenligner med lignende butikker tættere på centrum.

 

Det mener brugerne..

zionherd

This is really the sort of data I have been attempting to discover. Much obliged to you for composing this data. where to buy twitter followers 1000 views

 

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register