Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 19/07/11

Dansk idrætshistorie

Tidspunkt

Greve Museum

Bækgårdsvej 9
2670 Greve
 

 

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:
Brugeromtale
Oprettet af: Folkeuniversitetet i København 19. jul 2011

Forelæsningsrække ved professor Bjarne Ipsen, Syddansk Universitet, professor Jørn Hansen, Syddansk Universitet, museumsinspektør Morten Mortensen, Greve Museum, professor Hans Bonde, Københavns Universitet ogprofessor Else Trangbæk, Københavns Universitet. Tilrettelægger: Morten Mortensen

Idræt og historien om idræt i Danmark har haft stor betydning på en lang række områder i samfundet og for vores liv, selv om det måske ikke er umiddelbart indlysende at tænke på. Denne forelæsningsrække sætter fokus på nogle af de vigtigste af disse områder. Det gælder på forskellige områder som forståelsen af folkesundhed og udviklingen af den måde, vi taler og tænker sundhed på og vores opfattelse af køn.
Det gælder også betydningen for den velfærdspolitik, der er blevet ført – og stadig føres – i kommunerne, og det gælder fundamentale kultur- og holdningsmæssige forhold i det danske samfund, der har rødder i relationen mellem land og by og som afspejles i idrættens organisering. Og det gælder endelig også forholdet mellem politik og idræt, selvom både idrætsfolk og politikere har gjort alt for at nedtone denne relation.
1. Kvindeidrættens historie (ET).
2. Idræt som kommunal velfærd (MM).
3. Hvorledes idræt blev til folkesundhed (JH).
4. Idræt og politik 1940-45(HB).
5. Foreningsidrættens udvikling og udfordringer (BI).

Tilmelding: www.fukbh.dk

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register