Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 14/03/12

Dansekapellet

  • Foto: Dennis Lehmann Foto: Dennis Lehmann
Flere end 600 børn og unge vil få deres daglige gang i det gamle Bispebjerg Kapel og Krematorium, som nu er indrettet til kommunalt danse- og bevægelseshus.

I næsten 100 år var det et tempel for de døde. Nu bliver det gamle Bispebjerg Kapel og Krematorium i den grad et hus for de levende, når den smukke bygning fra 1908 – Danmarks første krematorium – under navnet Dansekapellet i dag indvies som Københavns Kommunes nye danse- og bevægelseshus.

Det var daværende teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R), der i 2008 fostrede ideen til at omdanne de tidligere kapel- og krematoriebygninger, der havde stået ubenyttede siden indvielsen af et nyt, moderne krematorium på Bispebjerg Kirkegård i 2003, til danse- og bevægelseshus.

Lidt mere Nordvest »Ideen kom, da Ungdomshuset overtog kulturhuset på Dortheavej. Derved blev det kulturprojekt for børn og unge, Dans i Nordvest, som kommunen har støttet siden 1999, hjemløst. Samtidig ville vi gerne bruge krematoriet på en eller anden måde, så det ikke bare stod og forfaldt,« forklarer Nanna Bugge, kontorchef i Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning.

Dansekapellet kom dermed til at indgå i kommunens plan »Lidt mere Nordvest«, der skal styrke og udvikle kulturlivet i en del af København, der traditionelt har været præget af mange sociale, sundheds- og integrationsproblemer.

ifølge Nanna Bugge vil huset også være åbent for andre danse- og bevægelsesforeninger under folkeoplysningen, for børnehaver og skolebørn i dagtimerne og i weekenderne for forældre og deres børn. Måske også specialaktiviteter for overvægtige børn, handicappede og ældre. Når det hele kører, regner hun med, at de i alt fem sale vil blive benyttet af omkring 650 børn og unge dagligt.

»Planen er, at huset skal være i brug nærmest døgnet rundt,« siger hun. For Cher Geurtze og Dans i Nordvest er springet fra den midlertidige indkvartering i en gymnastiksal på Frederikssundsvejens Skole, hvor man har holdt til siden 2008, enormt. »Det betyder, at vi fremover også kan invitere samarbejdpartnere fra andre lande til at lave forestillinger og holde workshops,« siger hun.

»Min kongstanke som leder er at videreudvikle vores dans som kunstart, og gennem vores arbejde de seneste 10-12 år har vi set, hvor vigtigt det er at have fingeren på pulsen også internationalt. Jeg vil gerne give alle unge, der bor her i kvarteret, mulighed for at opleve, at dans kan bruges til noget, de aldrig havde forestillet sig, hvis de ikke havde oplevet det på deres egne kroppe.«

Læs mere på www.dansekapellet.dk

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.