Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 16/04/18

Copenhagen Surf School

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Surfskole vil lære københavnerne at surfe.

Den pivstramme våddragt bliver lynet i nakken. Surfbrættet bliver slæbt gennem sandet og ned i vandkanten. Der er ingen vej tilbage. Jeg skal lære at surfe.

Copenhagen Surf School  slog i sommeren 2016 bildøren op til sin allerførste sæson i Amager Strandpark. Her kan alle vandglade med hang til blæst få sig en fed oplevelse på vandet.

SE OGSÅ: Se billederne fra Copenhagen Surf School

Copenhagen Surf School er en mobil surfskole, der kan køre derhen hvor vinden blæser. Men som udgangspunkt holder de permanent til i lagunen i Amager Strandpark, og her afholder de kurser hele sommeren.

Læs også: Unik oplevelse i København: Flyd på et surfbræt mens du ser solen gå ned

En stor og gammel kassevogn er proppet til randen med udstyr i alle størrelser, så alle kan være med. Her kan du windsurfe og prøve Stand Up Paddling, hvad enten du er nybegynder eller øvet.

Danmarksmestre underviser
Bag Copehagen Surf School står to unge fynboer, Ole Hasholt og Rasmus Øgelund, der er vokset op med windsurfing på Thurø ved Svendborg. Da de først blev bidt af det i barndommen udviklede det sig til en sand passion, der tog dem langt i windsurfingens tegn. Her blev det til flere Worldcups i Europa, guldmeldaljer til DM i windsurfing, og i dag har de begge mere end seks års erfaring som uddannede instruktører gennem Dansk Sejlunion.

Og nu har de så åbnet deres egen surfskole.

»Vi brænder for windsurfing. Det er den mest fantastiske sport på jorden. Der er ikke ligeså mange, der bruger vandet i København som på Sydfyn. Vi skal have københavnerne med ud og bruge vandet og introducere dem for den sport, som vi elsker. Vi bor i et land med over 8000 km kystlinie og ingen bjerge. Men der er flere danskere der står på ski, end der er vindsurfere. Det vil vi gerne lave om på,« siger Ole Hasholt til AOK.

Lagune og holdfølelse
Selve undervisningen foregår i lagunen på Amager Strandpark. Man starter i sandet. Med et bræt på sikker grund. Herefter bliver man sluppet løs på vandet, og Ole Hasholt og Rasmus Øgelund surfer rundt mellem kursisterne og kommer med tips og tricks.

Man føler sig ikke specielt alene på vandet, selvom man kun er sig selv på brættet, man holder øje med de andre kursister og føler sig som en del af et hold.

Hvem kan lære at surfe?
»Alle kan lære at surfe. Vi har en aldersgrænse på 12 år, da det kræver lidt styrke at løfte sejlet, og så skal man kunne svømme 200 meter. Vi garranterer at alle kommer op og surfe i løbet af de tre timer vores kursus varer. Er man frisk på at kaste sig ud i det, så er vi klar,« siger Ole Hasholt.

Hvorfor er det så fedt at surfe?
»Det er følelsen af at flyve henover vandet med vindens kraft. Det bliver sjovere og sjovere jo bedre man bliver, men det er også allerede sjovt første gang man hopper op på brættet. Følelsen når man kommer ind er skøn, man kobler af og bliver glad af det, « siger Ole Hasholt.

Billigt kursus
Sæsonen løber fra maj til september, og fordelen ved lagunen på Amager Strandpark er, at vandet ofte er lidt varmere end helt ude ved kysten. Der kan være op til 12 personer på et kusus ad gangen.

Det koster 595 kr. for et tre-timers begynderkursus, og det er samme hvis hvis man vil have tre timers avanceret kursus. Der er rabat til studerende. Der kan bookes plads på et kusus på hjemmesiden lige her.

Jeg står på brættet. Vinden har fat i sejlet og jeg har ikke været i vandet de sidste fem minutter. Jeg troede ikke engang, jeg ville komme op at stå. Men det lykkedes efter at være faldet i vandet et hav af gange. Jeg har lært at surfe på tre timer.

Obs: Opdateret april 2018.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.