Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 17/07/08

Copenhagen Historic Grand Prix

  • Foto: Brian Berg Foto: Brian Berg
  • Foto: Ikke oplyst
  12  
Som altid er der noget kongeligt over Copenhagen Historic Grand Prix, hvor Prins Joachim traditionen tro giver den gas. Denne gang dyster prinsen mod den 8-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen og 24 af hans andre Le Mans-venner. Og præmien er ekstragod i år. Den bliver nemlig overrakt af Prinsesse Marie.

Igen i år skal der for en enkelt weekend køres rigtig stærkt i København, når det prestigefulde motorløb med de mange sjældne racerbiler finder sted. Arrangørerne af Copenhagen Historic Grand Prix har skaffet det største kører-set-up nogensinde i forbindelse med det historiske motorløb. Og et af de fineste opbud af levende motorsportslegender i Skandinavien i nyere tid.

Prins Joachim og Kong Kristensen
Ved CHGP 2008 er der således ikke færre end 25 Le Mans-kørere tilstede, bl.a. den 8-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen. Den hurtige dansker stiller blandt andet op imod eliteracerkørere som italieneren Dindo Capello (Kristensens medkører fra Audis vinderhold i årets 24-timers løb), den 6-dobbelte Le Mans-vinder og tidligere Formel 1-kører Jacky Ickx, Jan Magnussen (der selv har tre klassesejre i verdens mest berømte racerløb på CV'et), amerikaneren John Morton (der har vundet klassesejre i Le Mans to gange), australieren David Brabham (der vandt GT1-klassen i fjor og i år) og svenskeren Stanley Dickens.

Alle - på nær Jacky Ickx - skal de deltage i Royal Pro-Am klassen. Det er hér også Prins Joachim er med og således har chancen for at modtage kys og laurbærkrans på sejrskamlen, når hans viv, Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie overrækker præmierne efter finalen af Pro-Am-løbet.

Sjældne biler på banen
I alt ca. 200 historiske væddeløbsbiler deltager i de historiske klasser. Det er biler som Bentley fra 20'erne, Bugatti fra 30'erne, Jaguar og Porsche fra 50'erne, Lotus Cortina, Alfa Romeo og Jaguar E fra 60'erne og BMW, Ford Escort og Ford Mustang fra begyndelsen af 70'erne.

PROGRAM:
Lørdag 2. august kl. 9-17:

Kl. 09.00 Første træning starter
Kl. 11.00 Første tidtagning starter
Kl. 13.00 Borgmester Klaus Bondam åbner løbet. Heats starter
Kl. 16.00 Royal Pro/AM med kendte kørere fra ind- og udland
Kl. 16.35 Præsentation og opvisning med Le Mans Biler
Kl. 17.00 Løbet er slut for i dag

Søndag 3. august kl. 9-17:
Kl. 09.00 2. heat for alle klasser starter
Der er præmieoverrækkelse efter afslutning af hvert heat
Kl. 13.30 Præsentation og opvisning med Le Mans biler
Kl. 14.40 Royal Pro/Am med kendte kørere fra ind- og udland
Kl. 15.30 Porsche jubilæumsløb
Kl. 17.00 Racet er slut

Brugeromtale
Oprettet af: Søren Clauding 17. jul 2008

Copenhagen Historic Grand Prix Fælledparken 2-3 aug. 200 biler med bla. Prins Joachim, Jacky Ickx, Tom Kristensen, Jan Magnussen

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort