Føj til favoritter Del Send
Byliv | 04/10/18

Cocktails og klima: Her er din weekend i København

  • Foto: Neighbourhood Foto:
  • Foto: M/S Museet for Søfart Foto: M/S Museet for Søfart
  12  
Uanset om du er til litteratur, vil shoppe billige mærkevarer eller drikke en økologisk cocktail, er der nok at tage sig til denne weekend.

Det Kongelige Teater - nu med debatter

Det er ikke kun finkultur, man kan opleve i det Det Kongelige Teater. Fredag aften går tæppet for en »Politisk salon«, som er den første i rækken af arrangementer, hvor garvede debattører stiller op i Skuespilhusets foyer. Den første handler om klima, som diskuteres af folk som Maria Gjerding (præsident, Danmarks Naturfredningsforening), Otto Brøns (CEPOS), formand for DFU Chris Bjerknæs og medlem af Borgerrepræsentationen samt folketingskandidat for LA Alex Vanopslagh. Lørdag er der desuden Dans med børn og Bedste og søndag Poetry Slam.

Hvad: Politisk Salon
Hvor: Skuespilhusets foyer
Hvornår:  Fredag den 5. oktober 2018 kl. 16.30 – 18

Byens Bedste-vinder fejrer sig selv med cocktails til halv pris

I den mere uhøjtidelige ende inviterer pizza- og cocktailstedet Neighbourhood til fødselsdag.
Det hele startede på Istedgade, hvor Neighbourhood i 2015 rykkede ind i det hippe kvarter og præsenterede københavnerne for tynde, sprøde pizzaer ledsaget af økologiske cocktails. Dengang kårede AOKs Neighbourhood til Byens Bedste Nye Restaurant i 2015.
Siden er det blevet til en toer på adressen Frederiksborggade 20 D lige ved Nørreport. Det er på sidstnævnte adresse, at Neighbourhood fra på fredag fejrer sin fødselsdag. Det sker blandt andet med gratis øko-øl og cocktails til halv pris.

Øllet hedder Neighbourhood Brew og er brygget på Nørrebro Bryghus. Det kan drikkes på husets regning fra 16.00-17.30 på fredag. Der vil også være halv pris på cocktails både fredag og lørdag d. 5. og 6. oktober - og igen d. 12-13 Oktober kl 23.00-01.00

Hvad: Neighbourhood fejrer fødselsdag
Hvor: Neighbourhood, Frederiksborggade 20 D st., København K
Hvornår: Gratis øl: 5 okt 16.00 - 17.30. Halv pris på Cocktails: 5-6 & 12-13 oktober 23.00-01.00

Besøg Drømmeskibet i Helsingør

Foto: M/S Museet for Søfart

Trænger familien til en tur ud af København, kan Drømmeskibet på M/S Museet for Søfart i Helsingør måske lokke. Skibet er museets nye maritime legeunivers, som netop er åbnet, og på de i alt 400 kvadratmeter kan børnene kravle ind i maskinrummet, laste og losse og sætte gang i maskintelegrafen. Med mindre man altså hellere vil slappe af i skibskøjen. Der er desuden et sømandsværksted, som man kan gå om bord i.

Hvad: Drømmeskibet
Hvor: M/S The Maritime Museum, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør

Gør et fund

Hvert forår og efterår bliver der afholdt Designer Forum i København, hvor du kan spare små oceaner af penge på et væld af designertøj. Traditionen tro er der også Designer Forum dette efterår, og det foregår i Forum i denne weekend. Der er som mange mærker at vælge imellem - fra Isabel Marant Etoilé, IRO, LeoWulff, Mads Nørgaard, Marc Jacobs, Heartmade, Tommy Hilfiger, MarMar Copenhagen, Sofie Schnoor og mange mange flere, og du kan spare op til 80 procent på de over 300 forskellige brands.

Du kan både finde kollektionsprøver fra den nye sæson, varer fra tidligere sæsoner og restpartier, og der er også et mindre område med tøj og sko til børn samt et område med nips og ting til din bolig.

Hvad: Designer Forum
Hvor: Forum Copenhagen
Hvornår: 5. -7. Oktober.

Litteratur i lange baner

Interesserer navne som Linn Ullmann, Katinka og Theis Ørntoft dig? Så er der god grund til at lægge vejen forbi Johan Borups Højskole, som de næste dage afholder årets HÖST Nordisk Litteraturfestival.

Hvad: HÖST Nordisk Litteraturfestival
Hvor: . Johan Borups Højskole. Frederiksholms Kanal 24, 1220 København
Hvornår: 5.-6. oktober.