Føj til favoritter Del Send
Byliv | 16/01/17

CNN udråber københavnsk turistmagnet som et af verdens lykkeligste steder

  • ARKIVFOTO fra Nyhavn i København. Foto: Bob Strong

    ARKIVFOTO fra Nyhavn i København.

    Foto: Bob Strong
Der findes ikke noget mere dansk end Nyhavn, hvis man skal tro CNN, der har samlet en liste over de steder i verden, hvor man bliver mest lykkelig af at være.

Januar kan for mange være en trist og grå omgang at komme igennem. Og præcis i dag, den tredje mandag i måneden, kan være ekstra drøj at få overstået.

Ifølge mere eller mindre veldokumenteret videnskab er den tredje mandag i januar - populært kaldet »blå mandag« - nemlig den allermest triste dag i kalenderåret på den nordlige halvkugle.

For at hjælpe de vinterdeprimerede gennem den grå dag har CNN samlet en liste med 15 af de steder i verden, hvor man angiveligt bliver allermest lykkelig af at være.

Se også: Københavnsk burger kåret som en af verdens 27 bedste

Og hvis du måtte befinde dig i København eller omegn er der ifølge det verdenskendte medie umiddelbar hjælp at hente. Nyhavn i København er nemlig som kun ét af to steder på det europæiske kontinent kommet med på listen.

»Der ikke er noget mere dansk end at opleve Nyhavn, den gamle havn i København, der nu er hjemsted for restauranter og musik langs kanalen,« lyder det i begrundelsen for at have Nyhavn med i feltet af de lykkeligste steder på kloden.

CNN hæfter sig også ved, at Danmark for tredje gang på få år blev udnævnt som verdens lykkeligste nation i FNs lykkerapport for 2016. Og den lykke kan man altså ifølge mediet ikke finde mere ægte end i Nyhavn.

At omverdenen har fået øjnene op for Nyhavn kan formentlig også tildels tilskrives, at den Oscar-nominerede film »Den danske pige« med Eddie Redmayne i hovedrollen blandt andet blev optaget ved Nyhavn.

Se også: Top 10: Derfor blev København endnu federe i 2016

Den eneste anden europæiske lokation, der har kvalificeret sig til en omtale hos CNN, er den legendariske chokoladeforretning »Mary«, der har haft lokaler i det centrale Bruxelles siden opførelsen i 1919.

Listen over lykkebringende steder inkluderer også den japanske by Kyoto i sæsonen for kirsebærtræernes udspring, den legendariske baseballbane Wrigley Field i Chicago, USA og Ayers Rock i Australien.

Se listen over alle CNNs 15 udvalgte steder her.