Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/07

Christiansborg Slotskirke

  • Foto: Mikkel Møller Jørgensen Foto: Ikke oplystFoto: Mikkel Møller Jørgensen
Slotskirken minder om et græsk tempel, og er bygget i streng nyklassicistisk stil. Kirken benyttes af kongefamilien, og i det daglige benytter studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium kirken, når de skal have orgelundervisning.
Christiansborg Slotskirke benyttes ved særlige lejligheder af kongefamilien.

I det daglige benyttes kirken af studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, når de skal have orgelundervisning.

Slotskirken minder om et græsk tempel, som den ligger der på hjørnet mellem Christiansborg Slot og Thorvaldsens Museum. Den er bygget i streng nyklassicistisk stil af C.F. Hansen, som også tegnede Vor Frue Kirke i samme stil, stærkt inspireret af de græske og romerske templer i Antikken. Historisk baggrund:
Slotskirken blev indviet pinsedag 14. maj 1826, den dag hvor man fejrede 1.000-året for kristendommen i Danmark.

I 1992 blev kirken hærget af en brand, som sandsynligvis startede ved, at nogle raketter affyret under pinsekarnevallet ramte taget. Kuplen styrtede ned, taget og dele af inventaret blev også ødelagt. Det var derfor lidt af et mirakel, at B.l. Thorvaldsens englefrise og H.V. Bissens fire englerelieffer undgik at blive ødelagt.

Det blev straks besluttet, at kirken skulle genopbygges. Det blev et stort arbejde, fordi der ikke var bevaret nogen tegninger, til hvordan kuplen og taget var konstrueret. Mere end 20 forskellige håndværksfirmaer og udenlandske eksperter har under ledelse af kgl. Bygningsinspektør Jens Fredslund medvirket til genopbygningen.

Den færdigrestaurerede kirke blev indviet den 14. januar 1997 ved en festgudstjeneste i anledning af dronning Margrethes 25 års regentjubilæum.

Else Marie Brakchi

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.