Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 28/09/11

Carlsberg omdannes til fangelejr

Tidspunkt

Østre Gasværk Teater

Nyborggade 17
2100 København Ø

Åbningstider

Man - fre: 14.00-18.00, lør: 14.00-16.00

Kontakt

39 27 71 77
 

Tidspunkt

Carlsberg

Ny Carlsberg Vej 100
1760 København V

Kontakt

33 27 33 00
 

 

  • Foto: PR Foto: PR
120 unge holdes indespærret i to døgn i en gammel tappehal på Carlsberg denne weekend. Det er muligt at komme på en guidet tur i fangelejren lørdag og søndag.

I weekenden omdannes en gammel tappehal på Carlsberg til en dyster fangelejr, hvor 120 unge skal tilbringe 48 timer i rollerne som potentielle trusler mod samfundet. Indespærrede, ydmygede og uden menneskerettigheder. Med for lidt søvn og for dårlig mad. Udsat for fysisk pres og ubehagelige magtspil. 

Projektet hedder Kapo og er et rollespil. Af den moderne og samfundskritiske slags. Fremfor orker, elverfolk og slagsmål med skumgummisværd i skovbrynet er der hårde betongulve, paranoia-belysning og uhyggelige afhøringslokaler.

Folkene bag har brugt mere end otte måneder på at designe spillet, så deltagerne får oplevelsen helt ind under huden.

»Vi har prøvet at skabe en oplevelse, som handler om de sociale dynamikker, der fungerer på steder, hvor folk befinder sig mod deres vilje, og hvor der er for få ressourcer«, siger spildesigner og projektleder Peter Munthe-Kaas. 

»Vi er blandt andet inspireret af Primo Levis beretninger fra kz-lejrene under Anden Verdenskrig, hvor han beskriver, hvordan de indsatte var nødt til at være onde mod hinanden for at overleve. Hvordan man var nødt til at sparke nedad, hvis man ville have noget at spise eller et sted at sove.«

De 120 deltagere, hvoraf en del af erfarne rollespillere, har været på intensive workshops som forberedelse til deres roller i fangelejren.

Men hvorfor udsætte sig for en hel weekends ubehageligheder? »Rollespil er et spændende medie at arbejde med, også samfundskritisk set«, siger Peter Munthe-Kaas.

»Deltagerne i rollespillet får et personligt indblik i, hvad det er der kan ske med verden, hvis vi ikke passer på vores demokrati og ikke er aktive i samfundet. Det er nogle meget intense og dybe, personlige oplevelser, der kommer ud af det. Man bliver ikke en anden person, men man får i høj grad brugt sine følelser på en ny måde.« 

Læs også: Guide: Her er guldet fra efterårets teatersæson

Hvis man vil ud og kigge nærmere på fangelejren, er der åbent for publikum på bestemte tidspunkter i løbet af weekenden 30 september til 2. oktober. Man får en guidet tur i lejren (på behørig afstand af de farlige fanger), men kan påvirke fangernes skæbne eksempelvis ved at give dem gaver eller skrive breve til dem.

Vil man endnu tættere på, kommer muligheden under Kulturnatten 14. oktober, hvor lejren bliver genåbnet og man kan opleve indespærringen på egen krop.

Hvad: KAPO
Hvor: Ny TAP på Carlsberg
Hvornår: 30. september kl. 23-24, lør 1. oktober kl 11-12, 13-14 og 19-20 og søn 2. okt. 13-14.
Hvordan: Gratis. Læs mere (og afgør syv af fangernes skæbne) på www.retsfølelse.dk

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register