Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 26/04/18

CAFx 2018 Afslutning: Traktormusical med "Kkheppi End"

  • Foto: Ikke oplyst Lagt på af bruger:

CAFx Afslutning

Brugeromtale
Oprettet af: Bruger 1718477 26. apr 2018

TRAKTOR-MUSICALEN ER KNAPT SÅ KENDT SOM MORTEN KORCH-IDYLLER ELLER FRED ASTAIRE. MEN I ÅR LUKKER VI FESTIVALLEN MED NÆVERNE LØFTET OG BRYSTET FULD AF SANG TIL ’TRACTOR DRIVERS’ FRA STALINS SOVJETUNIONEN.

“En kommunist, der ikke kan drømme, er en dårlig kommunist,” skrev kulturkommissær Lunacharskij i 1933. Sådan begyndte ’kheppi end’-æraen. Stalin-epokens traktor-musicals hyldede landbrugenes kollektivisering, de nymodens ’heste af stål’ og agiterede for nationens sammenhold. Samtidig rummede genren forvekslingskomik, trekantsdramaer, kærlighed og iørefaldende ballader à la Hollywood. Nedtællingen til Anden Verdenskrig rumsterer i det teknologiforelskede syngespil. Soldaten Klim kurtiserer den smukke landarbejderske Mariana. Midlet: At forbedre de lokale traktorføreres evner! Paradoksal, hjerteskærende og smittende underholdning: kitschet kommunistisk kunst – med tre gange stort K.

Efter filmen holder vi reception i Asta Bar og takker af for i år med en skål!

Om CAFx:
Copenhagen Architecture Festival x 2018 afholdes i år for femte gang og spreder sig ud over København og omegn med filmvisninger, talks, seminarer, byvandringer og meget meget mere.
Siden festivalens start i 2014 har det været ambitionen at formidle arkitektur til et bredt publikum ved at være uhøjtidelige, nysgerrige og bringe et nyt blik på arkitekturen.

 

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort