Føj til favoritter Del Send
Byliv | 14/03/18

Byt din skrammel-cykel til en gratis delecykel

  • Cykelkaos på Nørreport Station. Foto: Nikolai Linares

    Cykelkaos på Nørreport Station.

    Foto: Nikolai Linares
  • Cykler fra Donkey Republic. Foto: Thomas Lekfeldt

    Cykler fra Donkey Republic.

    Foto: Thomas Lekfeldt
  12  
Byt din gamle cykel ud med et halvt års gratis abonnement til delecykler.

De fleste kender synet af gamle cykellig og skrotbunker af ubrugelige cykler, der bare generer i gadebilledet. Du har måske også selv fået stjålet en havelåge eller to, der nu mænger sig med alle de andre ensomme cykler.

Læs også: Her er kategorierne til Byens Bedste 2018

Københavns Kommune håndterer årligt tusindvis af efterladte cykler. Alene i 2016 blev der indsamlet 11.050 efterladte cykler. Og det er bestemt ikke en billig fornøjelse. Ifølge tal fra Københavns Kommune, så koster det ca. 213 kr. per efterladt cykel, der skal indsamles.

Byt din gamle cykel ud

Men du kan selv gøre en lille forskel i kampen mod døde cykler.

Delecykel-virksomheden Donkey Republic lancerer nu i samarbejde med Buddha Bikes et tiltag, der skal hjælpe med oprydning af cyklerne. Afleverer man sin gamle cykel hos Buddha Bikes, får man seks måneders gratis abonnement til Donkey Republics delecykler. Buddha Bikes er en socialøkonomisk virksomhed, der istandsætter og sælger brugte cykler.

Cykler fra Donkey Republic. Foto: Thomas Lekfeldt

Cyklerne fra Donkey Republic kender du måske fra gadebilledet, da de med den stærke orange farve skriger på opmærksomhed. Cyklerne kan man finde over 200 forskellige steder i byen, og man kan også finde dem i 30 forskellige europæiske byer.

Læs også: Guide: 6 lækre bagerier i København

»Hvis København har et praktisk og fleksibelt delecykel-system vil det være muligt at reducere behovet for at have flere cykler stående i byen. Vi opfordrer folk til at rydde ud i deres gamle cykler og skifte til dele-cykler. Og vi belønner pt. dette med Donkey Bike abonnement til en værdi af 900 kr.,« siger Donkey Republics CEO, Erdem Ovacik.

Man kan aflevere sin gamle cykel hos Buddha Bikes, Emblasgade 175, 2100 København Ø. Her kan man bytte sin cykel til et abonnement. Donkey Republic kører rent digitalt, og man lejer og låser cyklerne op via en app på telefonen. Det gratis abonnement har en værdi af 900 kr.

Læs også: Guide: 10 gode steder i WestMarket