Føj til favoritter Del Send
Byliv | 20/04/17

Bycyklen

  • Foto: GoBike Foto: GoBike

Den har gået så grueligt meget igennem. Bycyklen. Men i dag ser man den overalt i bybilledet, og københavnere og turister har nu taget den til sig efter en lidt sløj opstart. Gennem årene er antallet af brugere steget støt, og cyklerne fungerer.

Vi kan cykle gennem byens gader med god samvittighed, og sætte et grønt aftryk på byen.

Bycyklen er den første i verden, der er udstyret med en interaktiv skærm med GPS og betalingsfunktion. Skærmen indeholder også en lang række brugervendte servicefunktioner. Den er monteret på cyklens styr, og er beskyttet af panserglas, så den kan modstå vind, vejr og hårdhændet behandling.

Konceptet er simpelt. Du opretter en brugerkonto, og det kan du enten gøre hjemmefra eller direkte på cyklen. Så vælger du abbonementsform. Enten kan du betale 30 kr. pr. tur eller du kan købe forskellige abbonementspakker, der starter ved 70 kr. pr. måned.

Næste punkt er blot at finde en cykel i en af de mange ladestationer, og så er det afsted. Den elektiske motor hjælper dig på vej, og man flyver afsted gennem byen. GPSen i skærmen guider dig på rette vej, og den finder det nærmeste sted at aflevere cyklen, når du har brug for det.