Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/11/07

Botanisk Have

Botanisk Have

Øster Farimagsgade 2 B
1353 København K

Åbningstider

1.maj - 30.sep dagligt 8:30-18:00, 1.okt -30 apr tir-søn 8:30-16:00. Mandag lukket.

Palmehuset har åbent 10:00-15:00. Lukket mandag i vinterhalvåret (01.oktober-30.april)

Kontakt

35 32 22 22
 

Diverse

AOK anbefaler

 

 

 

  • Palmehusets vindeltrappe Foto: Linda HenriksenPalmehusets vindeltrappe Foto: Linda Henriksen
50 meter inde i Botanisk Have forstummer bilernes støj, og man kan igen høre fuglenes sang. Her kan byens borgere søge tilflugt og mindes fortiden ved landsbyens gadekær i eksotiske omgivelser med over 13.000 forskellige plantearter.
Vandfaldene risler, solen varmer og muslimsk kærlighed blomstrer i skjul for opmærksomme fætre. Men idyllen brydes af businesskvindens alt for stramme cologne og ambulancers sirener, der minder én om, at uden for denne oase fortsætter hverdagens stress.

Roen finden man mellem de 13.000 forskellige plantearter i Botanisk Have. Det antal skal sammenlignes med, at der i Europa er 11.000 arter og 250-300.000 i hele verden.

Haven er anlagt på Københavns gamle volde. På de tidligere bastioner er der nu stenhøje, hvor der vokser alpine planter og kalkplanter. Den tidligere voldgrav er blevet til en sø, og her vises vand- og sumpplanter.

Botanisk Have blev anlagt i begyndelsen af 1870'erne, og det er den fjerde botaniske have under Københavns Universitet. Den første blev anlagt i år 1600 som en medicinsk urtehave.

Væksthusene er opført i et samarbejde med brygger J.C. Jacobsen, som var inspireret af den engelske glasbygning Crystal Palace, som blev bygget til verdensudstillingen i 1851. Her vokser tropiske planter som ananas, kokos, tyggegummitræ, orkideer og kaktusser. Palmehuset er 16 meter højt, og der er vindeltrapper op, så palmerne kan inspiceres ovenfra.

Har man været en tur i væksthusene og er blevet inspireret til at starte sit eget lille hjemmegartneri, så kan man på vej hjem besøge Botanisk Haves Butik ved udgangen nærmest Nørreport, hvor der findes et rigt udvalg i blomster, blomsterfrø og blomsterbøger.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.