Føj til favoritter Del Send
Byliv | 25/01/11

Bliv en bedre cyklist - og få det bedre som cyklist

  • Foto: Søren Bidstrup Foto: Søren Bidstrup
Indre Bys lokalråd efterlyser ideer til, hvordan vi får en bedre cykelkultur og indretter byen på cyklister.
Hvordan bliver vi bedre cyklister og hvordan får cyklister bedre fysiske rammer i indre by?

Sæt dit aftryk på Indre Bys cykelvisioner, og vær med til at prioritere de bedste idéer, lyder opfordringen fra Indre By Lokaludvalg, der har fået ideen til kampagnen ”Spred god cykelkarma”, for at få en bedre cykelkultur i Indre By.

Skal der være karma-zoner og belønning til dydige cyklister, er bredere cykelstier vigtigst, eller er det huller i cykelstien, der er problemet?

Det nye initiativ er en udløber af Indre By Lokaludvalgs kampagne fra september om at stå i god cykelkarma. Et forsøg på at sprede et positivt budskab og få cyklisterne til at se mere på sig selv. Her stod det nemlig klart, at mange cyklister så andre cyklister som et problem og sig selv som eksemplariske.

Bland dig
Den 27. januar kan man selv slå vejen om ad Nørreport Station i krydset ved Gothersgade og se de mange forslag til forbedringer af både cykelkultur og cykelforhold, som Indre Bys cyklister er kommet med, og læse de både bidske og kærlige holdninger til de andre cyklister.

En del mener, at de andre cyklister ikke kender færdselsreglerrne og foreslår eksempelvis et cykelkørekort efter bestået prøve. Andre mener, at det kan klares med en oplysningskampagne og en opfording til at cykelegoister viser hensyn.

"Når vi har fået prioriteret i alle de gode idéer skal Indre By Lokaludvalg finde de vigtigste målsætninger for cykelpolitik i Indre By," hedder det i en pressemedelelse fra lokaludvalget. Ideer og målsætning kommer med i en visionsplan, som Københavns politikere får i hånden. "Derfor er det vigtigt, du blander dig," understreger udvalget.

Præmie til vinderne
Lokaludvalget udlodder i øvrigt to gange 10.000 kr. til vindernes egne cykel-drømmeprojekter. Det skal handle om, at løse udfordringer inden for cykelkultur eller fysiske forhold for cyklister i Indre By. Det kan f.eks. være en cykelkultur-event eller verdens mest geniale cykelparkering.

Repræsentanter fra Københavns Kommunes Cykelsekretariatet, Dansk Cyklist Forbund, Trafikværkstedet vil blandt andre være til stede på dagen. Og der er varm kaffe og kakao, når man møder op ved Nørreport 27. januar mellem kl. 14 og 17 ved Nørreport Station i krydset ved
Gothersgade.

Hvad mener du? Hvad er problemet for cyklister i København? Er det dem, der ikke kører stærkt, der er irriterende, eller er det dem, der spurter afsted med 50 km/t, der er agressive? Og hvad kan man gøre? Kom med dit bud i kommentarfeltet nedenfor.

Hvad: Spred god cykelkarma
Hvor: Nørreport station i krydset ved Gothersgade
Hvornår: 27. januar mellem kl. 14 og 17