Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 15/10/13

Biergarten

  • Foto: Bjarke Ørsted Foto: Bjarke Ørsted

Området lige overfor Hovedbanegården, den såkaldte Smøgen gemt bag den gamle rutsjebane, er blevet Tivolis øl-område. Eller det har det faktisk været før. Her lå nemlig tidligere Vise Vers Hus og Bernstorff, men tiderne skifter, og Tivoli har åbnet øl-barer med mere tema inkorporeret. Biergarten er lavet som en oktoberfest, der aldrig slutter. Og der er to forskellige muligheder alt efter om man går til venstre eller højre, når man kommer ind på de 167 kvm.

Går man til højre, kommer man direkte ind til afterskifesten, som man kender det fra alperne. Her er langborde i træ, skiudstyr på væggene og en pejs - som godt nok kører på damp - men alligevel. Det er her man kan råbe og synge og te sig som til ægte afterski. Da AOK var forbi, spillede et horn orkester i fuld alpeoutfit op til fællessang med traditionelle slagere.

Er man derimod til lidt mere kontrollerede rammer, så skal man gå til venstre i Biergartens indgang. Her kommer man nemlig ind i jagthytten, med store mørke øreklapstole af læder, bogreoler og gevirer på væggene - og en mere up-scale stemning. Her er plads til 20 gæster omkring de udskårne træborde, som alle sammen hedder navne som Vildsvinet, Bjørnen osv. Grunden til navnet er, at man for 420 kroner kan købe en nøgle til ens eget private køleskab, hvorfra man så selv kan forsyne sig med drikkevarer. Der kommer dog også ofte tjenere ind i jagthytten - i traditionelt østrigsk tyrolerdragt - og tager mod bestillinger fra baren, hvis man ikke har mod på et helt køleskab.

Og netop baren mener øl seriøst. De serverer blandt flere forskellige mærker den østrigske øl Edelweiss frisk fra fad. Både Hefetrüb og Dunkel. Hefetrüb er en lys weissbier med let og frugtagtig eftersmag med en snert af banan, mens Dunkel er en kastanjebrun øl med en snert af vaniljeeftersmag, og de fås både i halvliters eller de helt store et liters krus, man kender fra Oktoberfest.

Øllet bliver serveret ved hjælp af det såkaldte M Draft-system, der sikrer, at øllet i fustagerne altid har stået koldt i minimum 24 timer og at øllet forbliver koldt, for slangerne der transporterer øllet til selve baren, er også nedkølede. Ligesom Biergarten har været nødt til at finde en speciel opvaskemaskine, der gør at spændingen i glassene sikrer det højest mulige skum.

Og skulle sulten melde sig efter 7-8 liter iskoldt øl, så serverer Biergarten lette retter, snacks, pølser og saltkringler.

Info: Indgang fra både Bernstorffsgade og Smøgen.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.