Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 19/01/12

Biblioteket Rentemestervej

  • Foto: pr foto Foto: pr foto
Det ellers trøstesløse kvarter omkring Tomsgårdsvej og Rentemestervej har fået et bibliotek og kulturhus i form af en gigantisk stabel af indholdsrige bøger.

Et samarbejde mellem Brødrene Andersen, COBE, Transform, Wessberg og Schønherr Landskab vandt konkurrencen om opførelsen af det nye bibliotek i Nordvest. Bygningen er tænkt som en forskudt bogstabel og rummer udover et traditionelt bibliotek, også mødelokaler og café samt loungeområder og et IT-værksted.

Biblioteket er bygget sammen med det eksisterende kulturhus mellem Dortheavej og Rentemestervej. Den nye bygningsfusion er tænkt som et kulturelt nøglepunkt for kvarteret. Stedet skal være med til at skabe dialog og fremme lokaldemokratiet, og skal give bibliotekets brugere stor indflydelse på hvordan bygningen skal bruges.

Nybyggeriet er en del af ”Lidt mere Nordvest”: En plan der er lanceret af Københavns Kommune. I tråd med den generelle byfornyelse i København, er målet at ændre de kønsløse karréers kvarter til en bydel, der favner forskelligheden og mange kulturer. Herunder hørte opførelsen af det nye Ungdomshus.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.