Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 12/03/08

Bakken

  • Foto: Jeppe Carlsen Foto: Jeppe Carlsen
Verdens ældste forlystelsespark sørger for gøgl og glade dage.
15 minutter nord for København ligger verdens ældste forlystelsespark, Dyrehavsbakken. Her er altid gøgl og glade dage, og for mange er Bakken symbolet på ægte dansk folkelighed, på linje med kolonihavehuse og kolde øl med udsigt til bøgetræer og blå himmel.

Bakken har trukket folk ud fra byen i over 400 år. Oprindelig som valfartssted for troende, der mente at Kirsten Piils Kilde havde livgivende kraft. Snart blev alskens gøglere og taskenspillere lokket til af de mange valfartende og efterhånden blev de mange telte og træboder permanente.

Pjerrot er blevet en slags ambassadør for Bakken, siden han ankom i 1800. Pjerrot optræder foran sit lille grønne hus hver eneste dag i sæsonen og om søndagen har han gæster på Friluftsscenen.

Børnene er også glade for Bakkedyrene, som er inspireret af lige dele amerikansk Disneyland og de vilde danske dyr ude i Dyrehaven.

Bakkens forlystelser
Rutschebanen
er en fornøjelse, som passer til alle barnlige sjæle. Den holder stille på toppen præcis så længe, at du kan nyde udsigten 24 meter ned, og ud over hele området.

For de kamplystne er det muligt at dyste mod venner og kolleger i Fem-kamp, eller hvad med en tur i Faldgruben? Femkamp består af bueskydning, dart, fodbold, håndbold og skydning, og Faldgruben udfordrer dine evner til at skyde Klovnen ned i vandet.

Det er også muligt at købe en picnickurv i flere af restauranterne, og gå eller køre en tur rundt i Dyrehaven med en af Kapervognene, der samler passagerer op ved Klampenborg Station og Cirkusrevyens telt.

Restauranter og spisesteder
Bliver du sulten eller tørstig under besøget på Bakken, er der hjælp at hente, lige fra teaterplatter i Bondestuen, Bakkens største ta' selv bord i Restaurant Lille Peter, stegte ål i Pejsestuen, sønderjyske snitter på Bakkekroen, æbleskiver og solbærrom i Kaffestuen, eller flødekager i Madam Blå, Bakkens eneste konditori.

På restaurantsiden er der ikke kun retter fra den mere folkelige del af gastronomien på menuen. Man har oppet sig og serverer også retter fra det italienske og fransk-danske køkken.

Mod forudbestilling leverer flere af Bakkens restauranter picnic-kurve som Snack-, Sandwich- eller Dyrehave-kurve.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester