Omtale
Føj til favoritter Del Send
Byliv | 19/04/17

Bakken

  • Foto: Jeppe Carlsen Foto: Jeppe Carlsen
Verdens ældste forlystelsespark sørger for gøgl og glade dage.

15 minutter nord for København ligger verdens ældste forlystelsespark, Dyrehavsbakken. Her er altid gøgl og glade dage, og for mange er Bakken symbolet på ægte dansk folkelighed, på linje med kolonihavehuse og kolde øl med udsigt til bøgetræer og blå himmel.

Bakken har trukket folk ud fra byen i over 400 år. Oprindeligt som valfartssted for troende, der mente at Kirsten Piils Kilde havde livgivende kraft. Snart blev alskens gøglere og taskenspillere lokket til af de mange valfartende og efterhånden blev de mange telte og træboder permanente.

Pjerrot er blevet en slags ambassadør for Bakken, siden han ankom i 1800. Pjerrot optræder foran sit lille grønne hus hver eneste dag i sæsonen og om søndagen har han gæster på Friluftsscenen.

Børnene er også glade for Bakkedyrene, som er inspireret af lige dele amerikansk Disneyland og de vilde danske dyr ude i Dyrehaven.

Et af de nyere tiltag på Bakken er de mange friluftskoncerter på scenen. De er alle gratis og byder på store navne, der er særligt populære blandt børn.

Bakkens forlystelser
Rutschebanen er en fornøjelse, som passer til alle barnlige sjæle. Den holder stille på toppen præcis så længe, at du kan nyde udsigten 24 meter ned, og ud over hele området.

Læs også: Se billederne: SÅ gennemført er Korsbæk på Bakken

For de kamplystne er det muligt at dyste mod venner og kolleger i Fem-kamp, eller hvad med en tur i Faldgruben? Femkamp består bl.a. af bueskydning, dart, fodbold, håndbold og skydning, og Faldgruben udfordrer dine evner til at skyde Klovnen ned i vandet.

Et af Bakkens seneste hits er 'Korsbæk på Bakken'. Her er opbygget en hel by præcis som i tv-serien Matador. Her kan du møde alle de herlige karrakterer og spise på en række super lækre restauranter.

Læs også: Guide: De 5 Matador-restauranter på Bakken

Restauranter og spisesteder
Bliver du sulten eller tørstig under besøget på Bakken, er der hjælp at hente. Det vrimler med gode steder at spise. og du kan få alt lige fra det finere mad på Postgaarden i Korsbæk, til hottere og burgere rundt om i parken.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.